VIDEO Dinamo - FCSB 2-2: Puşi cu botul pe labe de Teixeira! Derby fabulos cu un final fantastic pe „Arena Naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din „Ştefan cel Mare“ şi-a condus marea rivală timp de 84 de minute, însă a ratat victoria la ultima fază a partidei, iar acum e condamnată să câştige, în ultima etapă, la Giurgiu, pentru a fi sigură de prezenţa în play-off.

Dinamo şi-a prins eternul rival în cel mai avantajos moment posibil! Pentru actuala FCSB, fosta Steaua, derby-ul a fost penultimul meci dintr-o serie infernală. Întâlnirea de pe „Arena Naţională“ s-a strecurat după două partide epuizante cu CFR Cluj şi Lazio şi înaintea unui retur de foc cu formaţia italiană. Degeaba a schimbat Nicolae Dică jumătate de echipă faţă de victoria de joi cu Lazio, oboseala s-a văzut în jocul elevilor săi.

Au ieşit Junior Morais, Benzar, Budescu, Nedelcu, Gnohere şi Man, toţi titulari cu Lazio, au intrat Momcilovici, Enache, Teixeira, Ov. Popescu, C. Tănase, Fl. Coman. Iar dintre aceştia, Enache, Ovidiu Popescu şi Cristi Tănase au fost nişte „mâini moarte“. De partea cealaltă, Dinamo, care a vândut tot ce era de vândut în această iarnă, l-a înlocuit pe ultimul transferat, Nedelcearu, cu Mihai Popescu în centrul apărării.

Prima parte a început exploziv pentru FCSB şi s-a şi stins la fel de repede. În minutul 2, a venit o centrare trimisă de Florinel Coman de pe stânga, Ovidiu Popescu a lovit puternic cu capul, dar Penedo, titularizat, în premieră în 2018, a scos cu un reflex extraordinar. Mingea i-a sărit perfect lui Enache, dar, incredibil, acesta a trimis pe lângă, în loc să înscrie pentru 1-0! A urmat o perioadă în care Dinamo a acceptat dominarea teritorială a adversarei care, însă, n-a fost capabilă de a construi vreo fază periculoasă.

Prima şansă pentru „câini“ a adus şi primul gol al meciului. În minutul 20, Planici, „bomba“ din apărarea FCSB, l-a pus în dificultate pe Vlad cu o pasă dificilă înapoi. Portarul roş-albaştrilor, presat de un adversar, a degajat până la Torje. Inspirat, acesta a rezistat tentaţiei de a şuta spre poarta goală, a driblat doi adversari, printre care acelaşi Planici, l-a lansat pe Nistor, iar centrarea acestuia a fost fructificată de Pesici. Până la finalul reprizei, FCSB n-a fost în stare să-l pună în dificultate pe Penedo, iar Dinamo a cedat, bucuroasă, posesia unei echipe în criză de idei.

Oripilat, probabil, de ce a văzut în primele 45 de minute, Dică a făcut două schimbări la pauză. Au ieşit Cristi Tănase şi Ovidiu Popescu, au intrat Budescu şi Man. Brusc, returul cu Lazio a trecut în plan secund, primordial devenind evitarea unei înfrângeri care să îngreuneze şi mai mult duelul cu CFR pentru titlu.

În ciuda celor două schimbări, partida a continuat după acelaşi registru: FCSB cu posesia, Dinamo cu ocaziile. Torje, lansat excelent de Nistor, a scăpat spre poartă, însă a fost ajuns din urma de Planici, care, surprinzător, a avut o intervenţie bună după mult timp (51). FCSB n-a înţeles nimic din acest avertisment, fiindcă, după şase minute, faza s-a reluat. Doar că, de această dată, Găman nu numai că n-a putut îndepărta pericolul, dar a şi comis-o de două ori! Mai întâi, a stat prost la ofsaid, după care a fost pus la fund de Torje! Iar mingea şutată de vedeta „câinilor“ s-a strecurat agonizat în poartă, în ciuda intervenţiei lui Vlad.

Ca un boxer confuz de loviturile încasate, FCSB a avut prima fază notabilă a reprizei abia în minutul 67. O centrare trimisă de Enache de pe dreapta a traversat careul dinamovist, însă mingea n-a putut fi lovită de vreun fotbalist al roş-albaştrilor. Două minute mai târziu, Man a controlat pe piept o minge aruncată în careu, dar a fost deposedat de Mihai Popescu, înainte de a şuta spre poarta lui Penedo.

Treziţi la viaţă de Budescu

Până în minutul 84, FCSB a fost „anesteziată“. A fost nevoie de o fază creată de Budescu pentru ca vicecampioana să fie „resuscitată“. Cel mai tehnic jucător al lui Dică a trimis o centrare splendidă, cu exteriorul, iar Man a redus din diferenţă cu o lovitură de cap. Apoi, acelaşi Budescu a ratat egalarea, şutul său bombă fiind trimis în corner de Penedo. Dinamo a scăpat cu faţa curată după această lovitură de la colţ, însă a fost „taxată“ la următoarea!

La ultima fază a partidei, în al treilea minut al prelungirilor, Felipe Teixeira i-a „furat“ balonul în careu lui Hanca, s-a întors cu faţa spre poartă, deşi era înconjurat de vreo trei adversari, şi l-a învins pe Penedo (90+3)!

S-a terminat 2-2, rezultat care, totuşi, nu reflectă realitatea de pe teren, însă impresia artistică nu s-a punctat niciodată în fotbal. FCSB va aborda returul cu Lazio cu un moral bun, iar pentru Dinamo urmează o deplasare infernală, la Giurgiu, meciul cu Astra de sâmbătă (ora 19.45) fiind decisiv pentru intrarea echipei în play-off.

CITEŞTE ŞI:

*Becali, foc şi pară după derby: „Gata! Pe acest jucător nu-l veţi mai vedea nici în lot!“ Toate reacţiile

*VIDEO Incident grav la finalul derby-ului: Un suporter dinamovist a intrat pe teren şi s-a dus spre portarul Andrei Vlad

Clasament, play-off

1. CFR Cluj 56 de puncte
2. FCSB 52p
3. CS U Craiova 50p
4. Astra 41p
5. Dinamo 39p
6. CSMS Iaşi 39p
---------
7. Viitorul 38p
8. FC Botoşani 36p

Luni

Viitorul - FC Botoşani 20.45

VEZI GOLURILE MECIULUI DINAMO - FCSB

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite