Dinamo, încă un an de mediocritate: „Vamă“ a explicat ce se va întâmpla dacă echipa va rămâne în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Gheorghe FOTO Cosmin Iftode/sportpictures.eu
Dinu Gheorghe FOTO Cosmin Iftode/sportpictures.eu

Dacă în stagiunea trecută, formaţia din „Ştefan cel Mare“ s-a clasat pe 4 în Liga I, acum „câinii“ sunt pe 8, cu cinci runde înainte de terminarea campionatului. Iar viitorul clubului ţine de un moment de răscruce, programat pentru 27 mai.

Atunci, un judecător sindic va vota în favoarea sau împotriva ieşirii clubului din insolvenţă. Dacă va deveni primul club din România, care se va însănătoşi financiar după intrarea în insolvenţă, atunci Dinamo va putea juca în cupele europene, începând din sezonul 2016-2017. 

În caz contrar, „câinii“ se vor zbate în mediocritate, după cum a recunoscut şi noul director general al clubului, Dinu Gheorghe.

Ce a spus?

„Dacă anul viitor nu câştigi dreptul să joci în cupele europene, nu trebuie aduşi jucători mai scumpi decât îţi permiţi. În loc să termini viitorul campionat pe 2, poţi să fii şi pe 4, cu jucători cu salarii modice până lucrurile se aşează. Dacă nu ieşim din insolvenţă, se mai pierde un an, se mai stă un an. Şi atunci se poate discuta altfel, să încerci să construieşti o echipă care să fie aptă pentru performanţă peste doi ani.“, a explicat „Vamă“ la Digi Sport.

Chiar şi în cazul ieşirii din insolvenţă însă, „New Dinamo“ nu va depăşi stadiul unui proiect low-cost.

„Dacă ieşim din insolvenţă, se discută altfel. Dinamo nu-şi poate permite însă să plătească nişte salarii foarte mari nici anul următor. Acolo se fac nişte lucruri foarte sănătos. Se construieşte un club care, în mod normal, trebuie să ducă mulţi ani de zile“, a completat Dinu Gheorghe.

Acesta a dezvăluit ce urmăreşte echipa în acest final de campionat: „Mai sunt cinci etape. Mi-am propus să facem cât mai multe puncte, să mai săltăm în clasament, un loc, două, trei, câte om putea. Dacă vom reuşi. De la vară încolo să arăt şi eu ce ştiu şi să ducem Dinamo acolo unde n-a fost de mult timp. O echipă care se bate la titlu se poate face imediat, se poate face pe termen mediu, sau nu se poate face deloc“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite