Dinamo, cu un picior în groapă! Cosmin Contra anunţă Apocalipsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo

Acţionarii spanioli şi-au pierdut orice urmă de credibiliate, iar antrenorul Cosmin Contra, jucătorii şi angajaţii clubului au ajuns la capătul răbdării.

Anunţat drept unul dintre cele mai spectaculoase proiecte din fotbalul românesc, preluarea grupării din Ştefan cel Mare de investitorii spanioli se dovedeşte a fi o „ţeapă“ de proporţii. „Investiţiile“ grandioase anunţate s-au dovedit simple baloane de săpun, iar situaţia câinilor este dezastruoasă, atât sportiv, cât şi financiar. În Liga I, Dinamo ocupă locul 15 din 16 cu 6 puncte strânse în zece meciuri, dar sunt şanse mari să rămână şi fără acestea, pe 30 noiembrie, termenul limită pentru stingerea datoriilor. 

Înştiinţarea primită de club de la FRF avertizează că gruparea va fi depunctată la finalul lunii din cauza datoriilor către salariaţi şi către alte cluburi. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, Dinamo trebuie să facă dovada plăţii sau a reeşalonării acceptate în scris de către creditori.

Situaţia financiară dezastruoasă a fost devoalată de Cosmin Contra, într-o intervenţie a Telekom Sport. "Antrenorii de la club sunt neplătiţi de cinci luni. S-a promis că o să vină banii la toţi angajaţii de opt ori. Când am venit, mi s-a zis că o să se facă o bază de antrenament ca cea a lui Villareal. Eu nu ştiam ce contracte au aceşti jucători. Dinamo trebuia să aibă un buget în spate ca să poată plăti aceste salarii. Sunt foarte mari pentru România. Trebuie să te bazezi măcar la început pe nişte milioane de euro pentru ca toate lucrurile să meargă în direcţia corectă", a spus Guriţă. 

Tehnicianul îşi doreşte să plece de la club, iar singurul motiv pentru care nu a făcut-o încă este că nu vrea să o facă cu mâna goală. „E clar că nu am venit la Dinamo crezând că se va întâmpla aşa ceva. Mai ales că proiectul era diferit faţă de ce se întâmplă acum. Din păcate, lucrurile au degenerat rapid. Suma din contractul meu e mai mare de 200 de mii de euro. Eu acum cer doar să fiu plătit la zi şi cu câteva luni în plus. Nu vreau să le iau mai mulţi bani, chiar dacă imaginea a fost cea mai afectată în această perioadă. În principiu, voi sta pe bancă la meciul cu Voluntari”, a mai declarat antrenorul.  

Conform digisport.ro, neplătiţi de mai bine de trei luni, peste jumătate dintre fotbalişti şi-au pierdut răbdarea şi au depus deja memorii pentru a deveni liberi de contracte. 

Căpitanul Ante Puljic a descris ş el atmosfera din sânul echipei ”Suntem supăraţi că ni se promite ceva şi rămânem doar la promisiuni. Înţelegem că echipa e în situaţie critică, dar nu mai promite! Suntem şi noi fiinţe umane, avem familii, e deranjant să te amăgească. Până la urmă, nu e vorba doar de salariile jucătorilor, ci şi de ale oamenilor de la Săftica, de la club, de viaţa clubului. Să ne înţelegem: nu înseamnă că dacă ni se plăteşte nouă acum un salariu, se rezolvă ca prin farmec toate problemele la Dinamo. Viaţa clubului este în balanţă, în aceste zile, în aceste săptămâni", a spus Puljic pentru gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite