Dinamo şi Rapid îşi pun antrenorii la zid! Cine ar putea prelua băncile tehnice ale celor două echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mihai iosif

„Câinii“ au şase înfrângeri la rând în Liga I şi fac tot posibilul să-l gonească pe Dario Bonetti cu costuri minime, în timp ce giuleştenii, fără victorie de o lună în campionat, pregătesc despărţirea de Mihai Iosif.

Cele două cluburi de tradiţie din fotbalul românesc trec printr-o perioadă dezamăgitoare, iar rezultatele din teren generează incertitudini la nivelul băncilor tehnice. 

La jumătatea lunii septembrie, Dinamo a renunţat la serviciile antrenorului Dario Bonetti, însă italianul nu este de acord cu termenii despărţirii şi doreşte să îşi primească salariul până la finalul sezonul, litigiu care încurcă clubul aflat în insolvenţă. 

Nu doar balanţa financiară urmează să fie afectată de pretenţiile lui Bonetti, dar şi numirea viitoarei conduceri tehnice este pusă sub semnul întrebării. Astfel, Mircea Rednic, unul dintre cei care au purtat discuţii cu şefii „câinilor“ pentru preluarea echipei, ar fi promis că se întoarce doar după ce se va clarifica situaţia postului de antrenor. „Am fost la discuţii cu Badea, dar încă situaţia lui Bonetti este neclară, Dinamo are antrenor! Când nu va mai fi nimeni pe bancă şi situaţia se va clarifica, i-am spus şi lui Badea că vin la Dinamo oricât de greu ar fi“, a declarat Rednic, pentru Sport Total FM.

Adrian Mutu este o altă variantă de antrenor vehiculată în birourile grupării din Ştefan cel Mare. Conform Prosport, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar, şi Iuliu Mureşan, administratorul special, l-ar fi convins pe fostul atacant al naţionalei să vină pe banca „câinilor“, însă Adrian Mititelu, actualul patron al echipei antrenate de Mutu, Universitatea Craiova 1948, a anunţat deja că nu are de gând să facă schimbări la nivelul băncii tehnice. De asemenea, fosta glorie dinamovistă Florin Răducioiu nu crede că această mutare ar fi o alegere prea inspirată. „Sunt ferm convins că Dinamo are nevoie de un antrenor cu experienţă, pentru că sunt jucători foarte tineri şi au nevoie de un foarte bun psiholog. Nu cred că Mutu poate fi soluţia ideală pentru a scoate pe Dinamo din această perioadă foarte grea“, a declarat Răducioiu.

Trei nume pe lista Rapidului

După un start excelent de sezon, în care a obţinut 16 puncte în primele şase etape fără să fi primit gol, Rapid a mai adunat un singur punct în următoarele patru meciuri şi a ajuns acum pe locul 6 în clasament. Ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare din ultimă lună, scaunul lui Mihai Iosif (foto) se clatină tot mai serios, iar şefii grupării au încropit deja o listă cu posibili înlocuitori, Bogdan Andone, Marius Şumudică şi Daniel Pancu fiind favoriţi să preia echipa. „Nu e nimeni de neînlocuit şi mergem mai departe. Mereu mai există ceva de demonstrat. Eu cred că am demonstrat. Sper să ne regăsim. Dacă aşa va considera conducerea, nu am nicio problemă (n.r. - despre o eventuală plecare de la Rapid)“, a recunoscut şi Mihai Iosif, vineri, după înfrângerea cu FC Voluntari.

Ce au făcut cele două echipe în Liga I, în ultima lună

Dinamo

*0-3 cu Farul (d)

*0-2 cu FC Argeş (a)

*0-6 cu FCSB (d)

*1-2 cu Botoşani (a)

Rapid

*1-2 cu CS U Craiova (a)

*2-2 cu UTA (d)

*1-2 cu Gaz Metan (a)

*0-1 cu Voluntari (a)

a = acasă, d = deplasare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite