Dinamo, în stare de alertă: Andone a fost debarcat. „Fălcosul“ dă tare în Mutu. Noul tehnician e gata să fie instalat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone
Ioan Andone

Cu trei înfrângeri consecutive în campionat, Dinamo a ajuns pe locul 6, ultimul de play-off, şi riscă să ajungă şi mai jos la cum joacă.

UPDATE - Potrivit ultimelor informaţii, Cosmin Contra, liber de contract, urmează să sosească la Bucureşti pentru a semna cu Dinamo. El ar fi ajuns deja la un acord cu Ionuţ Negoiţă. Astfel, aproape sigur, Contra va debuta pe banca roş-albilor în partida cu FC Botoşani (luni, ora 20.30, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV) din cadrul etapei cu numărul 24.

UPDATE - Ioan Andone a vorbit la Dolce Sport, după ce şi-a reziliat contractul cu Dinamo. „Poate va fi mai bine pentru echipă. Poate e mai bine să schimbi o persoană, decât să schimbi jucători. Ne-am dat mâna, poate voi mai lucra la Dinamo, nu poţi să ştii. Am renunţat şi la clauza de reziliere. Dinamo are un lot numeros, dar mai e mult de muncă. Am luat decizia alături de domnul Negoiţă. E un sentiment...au fost două meciuri în care am primit trei goluri din lovituri libere. Ţine şi de soartă, de multe lucruri. Echipa a fost motivată în cele două meciuri (n.r. - cu Viitorul şi cu Chiajna), dar a fost o problemă de concentrare, s-au făcut greşeli. Nu mă gândeam că putem ajunge să periclităm locul de play-off. Eu le urez baftă, să creadă în ei. Eu le-am crescut cota jucătorilor foarte mult. N-am nimic de reproşat celor de la club. Adi Mutu e la început ca manager. El ar trebui să fie mai clar în ce spune şi să înveţe să facă meseria corect. Pentru că şi el e vinovat, a fost în aceeaşi barcă cu mine. Eu mi-am dat acordul ca el să vină la Dinamo. Şi trebuia să-mi aducă jucătorii pe 6 ianuarie. Eu i-am anunţat ce vreau pe data de 23 decembrie, dar n-au venit jucătorii. Dacă toţi îşi făceau partea lor de treabă, altele erau rezultatele“, a spus Andone.


UPDATE - Clubul Dinamo a oficializat printr-un comunicat intitulat „Mulţumim, Ioan Andone!“ despărţirea de tehnicianul echipei. „FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Ioan Andone au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, a anunţat conducerea clubului din Ştefan cel Mare. FC Dinamo Bucureşti îi mulţumeşte public fostului antrenor principal al dinamoviştilor pentru activitatea pe banca tehnică a echipei. Numele noului antrenor principal al echipei din Ştefan cel Mare va fi anunţat în zilele următoare“, a scris www.fcdinamo.ro.


UPDATE - Prezentat drept un posibil înlocuitor al lui Andone, Claudiu Niculescu a avut o intervenţie la Digi Sport. „Nu mă aşteptam ca Andone să se despartă de Dinamo. Eu credeam că mai rămâne până la finalul sezonului regulat pentru a încerca să se califice în play-off. Sigur, şansele sunt mici, dar nu e imposibil acest lucru. N-am vorbit cu nimeni, nu ştiu nimic despre posibilitatea de a ajunge la Dinamo. Normal că îmi doresc, la un moment dat, să antrenez Dinamo, cei mai frumoşi ani din cariera de fotbalist acolo i-am petrecut“, a afirmat fostul atacant al roş-albilor.

El a vorbit şi despre situaţia celor de la Dinamo: „Probabil conducerea a vrut să produce acel şoc necesar în astfel de momente, astfel încât să se intre în play-off. În general, şocurile de acest gen au un efect pozitiv. Problema e că degeaba produci acest şoc, dacă jucătorii care au venit nu sunt pregătiţi fizic“.



UPDATE Ioan Andone nu mai este antrenorul lui Dinamo. „Fălcosul“ a ajuns la o înţelegere cu şefii clubului pentru rezilierea contractului. 


Cosmin Contra şi-a anunţat disponibilitatea pentru preluarea postului: „Sunt liber de contract, deci pot semna cu orice echipă, inclusiv cu Dinamo. Dacă postul e vacant, Dinamo să mă sune şi atunci vom discuta“, a spus „Guriţă“ la DigiSport.  

Ştirea iniţială

După ultimul eşec, 1-2 cu Concordia Chiajna în deplasare, şefii clubului au ajuns la concluzia că e nevoie de un şoc la echipă.

Acest şoc va veni cel mai probabil prin destituirea lui Ioan Andone. Şefii roş-albilor se află acum într-o şedinţă şi discută soarta tehnicianului care a cucerit cinci trofee cu Dinamo ca antrenor.

Dacă „Fălcosul“ va fi pus pe liber, favoriţi pentru înlocuirea sa sunt Cosmin Contra şi Claudiu Niculescu, amândoi fără angajament în acest moment.

RĂMÂI PE ADEVARUL.RO PENTRU MAI MULTE DETALII!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite