Dinamo stoarce greviştii de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii care au dezertat din cantonament riscă, pe lângă suspendarea până la finalul contractului, o serie de amenzi-record. Bratu, Zicu, Cristea, Mărgăritescu, Boştină şi Alexe par a nu mai avea viaţă la Dinamo. Ultimul păstrează totuşi şanse. În privinţa celorlalţi, acţionarii vor fi necruţători!

„Vă duceţi înapoi la Cluj până vineri dimineaţă sau e rău de voi", a fost ultimatumul dat joi seară dezertorilor de către Borcea. Cum Bratu şi compania n-au ţinut cont de vorbele preşedintelui executiv, e clar că zilele lor în „Ştefan cel Mare" sunt numărate. Totuşi, greviştii nu vor scăpa uşor! Badea şi Borcea sunt hotărâţi să scoată „artileria grea" pentru a se asigura că astfel de scandaluri nu vor lovi şi pe viitor clubul.

Cei doi conducători pregătesc o serie de măsuri fără precedent, dintre care suspendarea greviştilor pe perioada contractului cu Dinamo va fi cea mai blândă! Regulamentul de Ordine Interioară al clubului (ROI), precum şi clauzele din acordul dintre fotbalişti şi echipă prevăd sancţiuni aspre, care i-ar putea aduce pe răzvrătiţi la sapă de lemn.

Zicu poate aduce un milion de euro de acasă!

În contractele tuturor fotbaliştilor dinamovişti există o clauză potrivit căreia în situaţia în care un jucător refuză să se mai prezinte la programul impus de antrenor, clubul are dreptul să pretindă despăgubiri. Totul se va judeca într-o instanţă sportivă. FC Dinamo este îndreptăţită să recupereze de la fiecare dintre grevişti cu până la 50 la sută din suma de transfer care s-a plătit pentru ei. Aici, Zicu este cel mai afectat. Pentru a-l repatria de la Inter, Dinamo a achitat două milioane de euro. Deci, dacă acţionarii activează clauza amintită, jucătorul ar trebui să scoată un milion de euro din buzunar!

Bani şi pe drepturile TV

Pârghiile legale merg mult mai departe. În acest moment, în războiul cu jucătorii, clubul se consideră parte vătămată. Adică, poate invoca, într-o instanţă sportivă, faptul că echipa nu şi-a îndeplinit obiectivele pentru că, prin greva lui Bratu, Zicu, Cristea, Mărgăritescu, Boştină şi Alexe, lotul a fost privat de cei mai buni jucători, care ar fi putut schimba, pe teren, soarta rezultatelor.

În ROI este stipulat că Dinamo trebuie să termine campionatul măcar pe podium. Dacă roş-albii se vor clasa mai jos de locul trei, diferenţa de bani încasată din drepturile TV dintre ultima poziţie a podiumului şi locul pe care „câinii" vor încheia sezonul li se va imputa greviştilor.

Doar Alexe poate fi iertat

Dintre grevişti, unul singur are şansa să scape basma curată din toată povestea, asta dacă va înceta să-l asculte pe Ioan Becali, omul din spatele revoltei. E vorba despre Alexe, preferatul lui Borcea. Şefii au înţeles că un tânăr de 20 de ani e doar un pion în lupta pentru putere în club dintre Giovani şi Badea, astfel că-i vor mai oferi o şansă lui Alexe.

Suporterii: „Nu mai aveţi viaţă cu noi!"

Pe lângă problemele de ordin financiar pe care le vor avea cu şefii lui Dinamo, greviştii „câinilor" trebuie să-şi facă griji şi în privinţa repercusiunilor din partea fanilor. Deocamdată, până la stabilirea vreunei pedepse în cazul celor şase, rebelii se vor antrena departe de ochii lumii, ascunşi la Săftica. De ce? Pentru că nu doresc să intre în contact cu suporterii. Aceştia i-au ameninţat deja pe grevişti, prin diferite surse media, că nu mai au viaţă în „Ştefan cel Mare". „Să nu vă mai prindem la Dinamo!" sună ultimatumul peluzei. „Out cu toţii, inclusiv N'Doye", răsună o altă ameninţare. Oricum, susţinătorii „câinilor" sunt mult mai nervoşi pe fraţii Becali, oamenii din spatele revoltei.

„Clanul Becali, jos mâinile de pe clubul Dinamo!" este dorinţa ultraşilor, care îi acuză pe agenţii de jucători că vor să câştige puterea, alături de vărul Gigi de la Steaua, în fotbalul românesc. Suporterii pregătesc bannere anti-familia Becali pentru următorul meci de acasă, cu Poli Iaşi.

Bratu va juca astăzi la Dinamo II

Rebelii din „Ştefan cel Mare" au continuat, ieri, să se pregătească la Bucureşti, în timp ce echipa era la Bistriţa, pentru meciul cu Gloria. Tabăra românilor, formată din Zicu, Bratu, Cristea, Mărgăritescu, Boştină şi Alexe, s-a antrenat la Săftica, alături de echipa secundă, în timp ce senegalezul N'Doye s-a pregătit de unul singur, la stadionul „Dinamo". Dintre cei şapte, doar Florin Bratu are dreptul să evolueze la echipa a doua, ceea ce se va şi întâmpla azi, de la ora 13.00, cu Petrolul, în „Groapă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite