Dinamo, strivită la Cluj: Gafa portarului şi un rezultat groaznic duc echipa pe marginea prăpastiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Torje, căpitanul de numele căruia se poate lega prima retrogradare din istoria lui Dinamo
Gabi Torje, căpitanul de numele căruia se poate lega prima retrogradare din istoria lui Dinamo

Meciurile cu Universitatea Cluj, pentru un loc în viitorul sezon al Ligii I, sunt cele mai importante din istoria unui colos prăbuşit din fotbalul românesc. Deocamdată, după turul de la „Cluj Arena“, Dinamo s-a apropiat cu încă un pas de prima retrogradare după 74 de ani fără întrerupere în prima ligă.

Toate discuţiile care au precedat barajul Universitatea Cluj – Dinamo, pentru un loc în viitorul sezon al Ligii I, au reconfirmat un singur lucru: fotbalul românesc e grav „bolnav“. Pentru că ba s-a sugerat că ardelenii, de fapt, nu-şi doresc promovarea, ba că Nicolae Badea a scos toată echipa Dinamo la un restaurant în centrul Bucureştiului, în văzul lumii, ca să le ceară jucătorilor... să se dea la o parte!

Esanu

Ce s-a văzut însă pe teren, pe „Cluj Arena“, după aceste scenarii demne de nişte minţi bolnave? În primele 45 de minute, o echipă Dinamo cu aceeaşi apărare ridicolă. La care s-au adăugat, în prima repriză, un mijloc lipsit de creativitate şi un atac steril. Dar în acest angrenaj „gripat“ a ieşit în evidenţă portarul Mihai Eşanu - foto (23 de ani). Care a avut o ieşire groaznică la o fază în care clujenii au pornit pe contraatac şi, profitând de gafa lui Eşanu, au deschis scorul prin belgianul Martin Remacle (14). Până la pauză, la cum s-a jucat, tot „U“ Cluj a fost mai aproape de gol, însă la cabine s-a intrat cu 1-0 pentru gazde.

Start exploziv pentru „câinii roşii“

Pe cât de slab a jucat Dinamo pe tot parcursul primei reprize, pe atât de bine a început partea a doua. Cu o acţiune ofensivă în care Torje l-a servit pe Matei al cărui şut din interiorul careului, de pe stânga, a zguduit transversala porţii lui Gorcea (46).

După acest start bun al „câinilor“, urmat de vreo zece minute în care au dominat partida, a venit o ocazie monumentală pentru „U“. În minutul 57, moldoveanul Alexandru Boiciuc a scăpat singur spre poarta lui Eşanu de la mijlocul terenului, a avut tot timpul din lume să aleagă o finalizare inspirată, însă s-a lăsat blocat de portarul bucureştenilor. Ce-i drept, şi Eşanu a stat bine pe picioare şi a intervenit la momentul oportun, reparându-şi, într-un fel, greşeala de la gol.

Partida a continuat cu dominarea roş-albilor, fără însă ca ocaziile mari să curgă la poarta gazdelor. Iar când ritmul scăzuse puţin, Ely Fernandes a comis-o! Atacantul clujenilor a luat al doilea galben, după ce şi-a călcat adversarul şi a lăsat „U“ în zece oameni din minutul 72. 

Aproape imediat, Dinamo a avut şansa golului egalizator, prin Vlad Morar, însă Gorcea s-a opus şutului, salvator, cu picioarele. Din păcate pentru Dinamo, şi ghinionul şi-a lăsat amprenta asupra rezultatului de la Cluj. Pentru că, în minutul 79, din nou transversala le-a refuzat bucureştenilor golul egalizator. De această dată, la şutul deviat al lui Irobiso.

Cu garda jos, în căutarea golului egalizator, Dinamo şi-a întregit seara catastrofală. Pentru că Ioan Filip l-a găsit excelent pe Boiciuc, cu o pasă a la Zidane, iar atacantul moldovean n-a mai greşit, de această dată, majorând scorul, în minutul 83.

S-a terminat 2-0, iar totul se va decide în returul de pe „Ştefan cel Mare“, duminică viitoare. 

CITEŞTE ŞI:

Dinamo, zguduită după catastrofa de la Cluj: Echipa „sfâşiată“ la televizor! Fanii anunţă ce va urma în retur

VEZI GOLURILE MECIULUI UNIVERSITATEA CLUJ - DINAMO

Uhrin

Duşan Uhrin jr e antrenorul care a salvat Dinamo de la retrogradare, în stagiunea precedentă, însă acum e aproape de dezastru

În celălalt baraj pentru un loc în prima ligă, Concordia Chiajna a trecut, acasă, de Chindia Târgovişte, scor 2-1. Returul se va disputa, duminică viitoare, pe „Ilie Oană“ din Ploieşti, acolo unde trupa pregătită de Emil Săndoi îşi joacă meciurile de pe teren propriu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite