Discovery difuzează, în premieră, documentarul „Moartea lui Maradona“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O investigaţie exclusivă arată decăderea unuia dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume. Discovery Channel prezintă documentarul, în acest weekend.

Geniu, legendă, dependent. O viaţă plină de suişuri şi coborâşuri. Timp de mai multe decenii la rând, drogurile l-au ţinut pe teren, dar i-au ruinat viaţa din afara terenului.

Diego Maradona a pornit de pe stradă şi a devenit un zeu al fotbalului, însă nu a apucat să-şi trăiască viaţa din plin, decedând la numai 60 de ani. Cauza morţii: insuficienţă cardiacă. Dar ce l-a omorât, de fapt, pe Diego Maradona?

După decesul său timpuriu, Moartea lui Maradona pune cap la cap elemente din viaţa extraordinară a unei personalităţi dependente de droguri în afara gazonului, dar care s-a ajutat şi de cocktail-uri farmaceutice pentru a-şi păstra nivelul inegalabil pe teren. 

Documentarul dezvăluie cum stilul său de viaţă, care a început încă din vremea copilăriei sale, a devenit reţeta perfectă pentru moartea lui Maradona.

Povestea lui Maradona este una despre geniu şi traumă şi surprinde o copilărie umilă într-o parte întunecată a Buenos Aires, unde juca fotbal cu prietenii ore la rând,  respectiv drumul său spre a deveni un superstar al fotbalului cunoscut şi venerat în toată lumea.

Copilăria sa, trăită în sărăcie, l-a dezavantajat, iar în ciuda talentului său rar de pe teren vizibil încă din perioada junioratului, Maradona a depins de tratamente care l-au ajutat să-şi dezvolte fizicul. Tinereţea sa a fost presărată de intervenţii medicale constante.

Ca o avanpremieră la controversele ce au urmat să-i acapareze viaţa, celebrul gol „Mâna lui Dumnezeu“ al lui Maradona l-a ajutat să ducă Argentina spre victorie la Cupa Mondială din 1986 din Mexic, precum şi în finala competiţiei următoare, patru ani mai târziu. 

Maradona a stabilit o nouă sumă record de transfer atunci când s-a alăturat clubului Napoli din Italia pentru 6,9 milioane de lire sterline. Pe măsură ce câştigurile sale creşteau, la fel o făcea şi presiunea de a-şi susţine dependenţele din afara terenului, precum şi faima şi veneraţia primită din partea fanilor. Treptat, Maradona a început să arate semne de dependenţă de alcool şi cocaină, precum şi de medicamente.

O autopsie preliminară raportată îndelung în presa din Argentina a relevat un edem pulmonar cauzat de o insuficienţă cardiacă, însă o viaţă întreagă petrecută sub presiune şi dependenţă, precum şi abuzul la care a fost supus corpul său au contribuit la decesul lui Maradona.

Moartea lui Maradona prezintă întreaga poveste cu ajutorul spuselor celor care-l cunoşteau cel mai bine, inclusiv Jon Smith, primul „super-agent“ al fotbalului, care l-a reprezentat pe Maradona; Fernando Signorini, fostul antrenor al lui Maradona; şi Giuseppe Bruscolotti, fostul căpitan al lui Napoli şi coechipier al lui Maradona.

„Moartea lui Maradona”, un documentar de excepţie, va fi difuzat, în premieră, de Discovery, duminică, 24 ianuarie, la ora 23.00.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite