Sport

articolul anterior articolul urmator

Discriminare sub pretextul combaterii COVID-ului: Mii de români, trecuţi pe linie moartă

2
1 Jun 2020 07:01:23
Autor: Amir Kiarash
Cei care mergeau la sală pentru clasele de aerobic, care se fac în grup, sunt invitaţi să stea acasă, în continuare. FOTO: Move On
Cei care mergeau la sală pentru clasele de aerobic, care se fac în grup, sunt invitaţi să stea acasă, în continuare. FOTO: Move On

Când citeşti anumite propuneri de reluarea activităţii pentru diverse domenii, îţi pui o singură întrebare: oare la ce s-au gândit cei care au venit cu astfel de variante? Şi, de multe ori, nimeni n-are un răspuns clar.

Un segment foarte important, care se pregăteşte de reluarea activităţii, e cel al sălilor de fitness, cu aproape un milion de abonaţi în România.
 
După cum a explicat preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, sălile se vor redeschide de la 15 iunie. Doar că anunţul făcut pe Facebook de Toncean a avut şi nişte suprize neplăcute. În primul rând, nu se vor relua şi clasele de aerobic, ceea ce înseamnă că jumătate dintre cei cu abonament la sală, care nu mergeau acolo pentru a „trage de fiare“, au fost discriminaţi şi trecuţi pe linie moartă! Apoi, vine o decizie extrem de bizară, mai ales pentru vremurile în care ni se spune, obsesiv, să ne spălăm pe mâini: nu va fi permisă folosirea duşurilor! 
 
„Adevărul“ a vorbit cu Gabriel Toncean pentru a afla cine propune asemenea măsuri absurde. 
 
„În primul rând, toate aceste idei vin de la Institutul de Sănătate Publică. Dar cele legate de fitness nu sunt, deocamdată, bătute în cuie. Va fi o şedinţă decisivă, la data de 10 iunie, în care se vor stabili normele finale. E posibil ca la unele dintre aceste propuneri să se renunţe, iar altele să fie adăugate“, ne-a spus Toncean.
 
„Deocamdată, s-a propus ca orele de aerobic, adică acele clase de group-training, să nu fie reluate, fiindcă s-a presupus că acolo există o apropiere mai mare între oameni şi efortul e mai intens. Eu sper însă ca această variantă să cadă la şedinţa de la 10 iunie“, a continuat Toncean. Măsura renunţării la clasele de aerobic n-are nicio logică, mai ales că cei din industria fitness sunt dispuşi să reducă la jumătate capacitatea claselor de group-training, pentru a asigura normele de distanţare socială. 
 
 
 
Întrebat despre scoaterea duşurilor din funcţiune, Toncean a spus: „Aici, a existat o explicaţie medicală, dar, sincer, n-am reţinut-o, fiindcă n-am cunoştinţe în domeniu“.
 
În fine, s-a lămurit şi propunerea potrivit căreia „vestiarele să fie supravegheate“. Ce înseamnă acest lucru ne-a spus Gabriel Toncean: „Poate că formularea aleasă n-a fost cea mai inspirată. Practic, înseamnă că va fi monitorizată intrarea în vestiar, astfel încât să fie evitată aglomeraţia, să nu intre acolo, de pildă, toţi cei care şi-au terminat antrenamentul la 18.45“.
 
CITEŞTE ŞI:
 
Paradoxul pandemiei: Spălaţi-vă pe mâini, dar să nu faceţi duş!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Carmen
1.06.2020, 11:09:06

Pe banii mei, nu vreau nici o restrictie si nimic din aceste masuri absurde. Exista viata si in afara lor, si vreau sa profit la maxim de ea. Cand se va reveni la viata normala, la toate drepturile si libertatile mele, voi reveni si eu.

0 (2 voturi)
Comandor Gherghisan
1.06.2020, 11:34:21

Nu schimbati regulile in timpul jocului. S-ar putea sa inchideti salile definitiv. Eu in abonament pe langa sala de forta (de aia sunt in forma maxima si am putere ca Hercule) mai am sauna umeda, uscata, infrarosu plus jacuzzi, bazin basca ore de kick boxing. Cu ce-as ramane din ele dupa astia? Cu mai nimic. Anulez abnamentul.