Diseară ţinem iar pumnii handbalistelor: de ce e important pentru România să bată Angola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala de handbal a României FOTO Mediafax
Naţionala de handbal a României FOTO Mediafax

Naţionala de handbal a României va întâlni în această seară Angola (ora 19.00, Telekom Sport), al patrulea meci din Grupa A de la Campionatul Mondial.

Naţionala de handbal a României va întâlni în această seară Angola (ora 19.00, Telekom Sport). În cazul în care se va impune în meciul cu naţionala africană, iar Franţa nu câştigă cu Spania, avem asigurat locul unu în grupă înaintea ultimei partide.

Naţionala de handbal a României a început o nouă poveste de succes la Campionatul Mondial din Germania, al cărei final sperăm să îl aflăm cât mai târziu. După succesele oarecum scontate cu Paraguay şi Slovenia, a venit şi un meci cu Spania ca un moment al adevărului. Dacă împotriva Sloveniei atacul a dus greul, cu cele 31 de goluri marcate, contra ibericelor apărarea a câştigat partida. Cu doar 17 goluri primite, cu o portăriţă Dumaska în mare formă (procentaj de 41 la sută de la şututri apărate), naţionala noastră s-a impus în cele din urmă, scor 19-17.
Au conat enorm cele opt goluri marcate de Cristina Neagu, completate de alte opt reuşite ale Crinei Pintea şi Elizei Buceschi, câte patru de căciulă.  Drăguţ, de două ori, şi Ardean, o dată, au completat lista marcatoarelor într-un meci cu Spania decis în ultimul minut.
”A fost un meci de mare luptă, o arată şi scorul, 19-17. Din tot sufletul felicitări fetelor pentru cum au luptat până în ultimul minut. Nu ne-a mai mers ca până acum cu multe goluri, dar apărarea a funcţionat, Iulia Dumanska a fost foarte bună în poartă. Sunt foarte mulţumită de ce am realizat ca echipă. Le mulţumesc din suflet oamenilor minunaţi, care au stat cu noi să ne susţinut până la această oră”, a declarat Neagu la finalul partidei, la Telekom Sport. După victoria cu Spania, fetele au sărbătorit alături de fanii români de la Trier, care au făcut din nou spectacol, şi au dansat de bucurie în faţa camerelor de luat vederi 

Cum încheiem pe primul loc
Victoria contra ibericelor a asigurat şi matematic calificarea handbalistelor noastre în optimile de finală, dar mai rămâne de stabilit locul în grupă. Dacă vom învinge în această seară Angola, iar Franţa nu o bate pe Spania, avem asigurată prima poziţie, indiferent de rezultatele ultimei etape, întrucât primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte este meciul direct. Dacă şi noi şi handbalistele franceze vom câştiga în această seară, locul unu se va decide în urma meciului direct de vineri seară. Meciul cu Angola este, bineînţeles, o reeditare a partidei de debut de la Jocurile Olimpice din 2016, când naţionala noastră a fost învinsă de africance la debut, una dintre marile surprize ale competiţiei.

Ne încrucişăm cu Grupa B
În orice caz, importantă este victoria în această seară cu Angola  pentru că ne fixează pe una din primele două poziţii ale grupei A. Asta ne garantează în mare măsură evitarea Norvegiei în faza optimilor de finală, adversara României din această fază (care se dispută dumincă şi luni) urmând a se alege dintre Cehia, Suedia, Ungaria sau  Polonia. Grupa B este una echilibrată şi încâlcită, toate echipele, cu excepţia Norvegiei, cedând puncte.

Povestea senzaţională de viaţă a pivotului din naţionala de handbal a României: în urmă cu 11 ani mulgea vacile şi mergea la coasă

Grupa A
Marţi
Slovenia – Angola 32-25
Franţa – Paraguay 35-13
România – Spania 19-17
Clasament: 1.România 6p, 2. Franţa 4p, 3. Spania 4p, 4. Slovenia 8p, 5. Angola 0p, 6. Paraguay 0p

Azi: Paraguay - Slovenia, România - Angola (ora 19.00), Spania - Franţa

Sâmbătă: Angola - Paraguay, Franaţa - România (ora 19.00), Spania - Slovenia

Grupa B
Ungaria – Argentina 33-15
Suedia – Cehia 36-32
Norvegia – Polonia 35-20
Clasament: 1. Norvegia 6p, 2. Cehia 4p, 3. Suedia 4p, 4. Ungaria 2p, 5. Polonia 2p, 6. Argentina 0p

Grupa C
Rusia – Brazilia 24-16
Muntenegru – Japonia 28-29
Danemarca – Tunisia  37-19
Clasament: 1.Rusia 6p, 2. Danemarca 4p, 3. Brazilia 3p, 4. Japonia 3p, 5. Muntenegru 2p, 6. Tunisia 0p.

Grupa D
Coreea de Sud – China 31-19
Olanda – Camerun 29-22
Germania – Serbia 22-22
Clasament: 1.Serbia 5p, 2. Germania 5p, 3. Coreea de Sud 4p, 4. Olanda 4p, 5. Camerun 0p, 6. China 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite