Disensiuni majore între UEFA şi guvernul britanic! Semifinalele şi finala de la Londra pot ajunge la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wembley

Presa britanică anunţă că forul continental ia în calcul mutarea ultimelor trei partide ale turneul final Euro 2020 în Ungaria.

UEFA ar fi ameninţat guvernul Marii Britanii că va muta finala Euro-2020 de la Londra la Budapesta, dacă autorităţile din Regatul Unit vor impune carantina celor 2.500 de invitaţi ai forului european, informează The Times, citat de news.ro.

Anunţul cotidianului britanic vine în contextul în care miniştrii din Marea Britanie discută acum o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA şi FIFA, precum şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii ai deţinătorilor de drepturi TV invitaţi.

În situaţia actuală, este necesară o izolare de zece zile pentru persoanele care sosesc în UK din ţări care se află pe lista galbenă sau pe cea roşie şi, pentru a înrăutăţi lucrurile, fiecare ţară reprezentată la turneul finlal al Campionatului European se află în prezent pe lista galbenă din Marea Britanie (în afară de Turcia, care se află pe lista roşie).

Scutirea de carantină l-ar permite celor 2.500 de VIP-uri să asiste pe Wembley la meciurile din fazele eliminatorii.

În cazul în care miniştrii vor decide împotriva scutirii, UEFA va muta finala Euro 2020 la Budapesta, în Ungaria, ţară care nu va avea restricţii la frontieră în Zona Schengen, începând de săptămâna viitoare.

Joi, directorul turneului final, Martin Kallen, a declarat că UEFA este în discuţii cu autorităţile britanice pentru a ridica restricţiile chiar şi pentru suporterii echipelor calificate în semifinale.

"Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar", a explicat el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite