Djokovic – Nadal, Marele Duel al orgoliilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovic şi Rafael Nadal se vor întâlni pentru a 29 oară în finala de la Flushing Meadows, luni seară. Va fi cel de-al treilea meci al celor doi într-o finală de Mare Şlem. Nadal a triumfat în ultimul act al turneului american de anul trecut, în timp ce sârbul l-a învins pe spaniol anul acesta în finala de la Wimbledon.

Anul acesta este fără doar şi poate anul lui Djokovic. Sârbul a pierdut doar două meciuri sezonul acesta şi conduce autoritar clasamentul ATP. Tot în acest sezon Nole a întrerupt şirul de victorii ale lui Nadal după ce a câştigat ultimile cinci întâlniri directe. Chiar şi în această situaţie, tot spanionul conduce cu 16 la 12 în clasamentul întâlnirilor. Dacă e să analizăm mai aproape aceste meciuri, şi luând în considerare sezonul perfect al lui Djokovic, sârbul este favorit în această finală. El conduce cu 9-5 clasamentul întâlnirilor pe hard, pe iarbă lider este Nadal cu 2-1, iar pe zgură este aceeaşi situaţie, spaniolul conducând cu un dureros 9-2.

"Nole este foarte greu de învins"

Anul acesta ultima oară s-au întâlnit în finala de la Wimbledon pe 3 iulie. "Cred că voi servi şi atât", a glumit Nadal. "Ştiti cu toţii că eu am jocul meu şi l-am bătut în trecut practicând acest joc. Cred că secretul este să fiu puternic mental în fiecare moment şi să nu mă pierd. Să lupt pentru fiecare minge şi să cred în victorie tot timpul. Acesta este un lucru pe care nu am reuşit să îl fac anul acesta. Voi fi agresiv şi voi încerca să reeditez finala de anul trecut. Am văzut de o mie de ori meciul şi ştiu exact ce am de făcut", a mărturisit Nadal.

Sârbul, în vârstă de 24 de ani, este foarte optimist, mai ales din cauza faptul că are un avantaj moral în faţa adversarului său. "Ce va fi, va fi. Aşa este sportul, câştigi sau pierzi. Vă pot spune doar atât. Ce nu te omoară, te face mai puternic", a spus Djokovic la finalul meciului cu Federer.

Curiozitaţi statistice despre finală

Ultimul jucător care a câştigat titlul la US Open după ce a câştigat un meci de 5 seturi în semifinale a fost, în 2003, Andy Roddick. Acesta a salvat atunci o minge de meci în faţa lui Nalbandian în semifinale

Djokovic s-a calificat în finală la US Open după o victorie în 5 seturi cu Federer, care a irosit două mingi de meci în decisiv.

Ultima finală masculină de la US Open între numărul 1 şi numărul 2 mondial a avut loc în 1996, între Sampras şi Chang

Nadal are 10-3 în finalele de Grand Slam, Djokovic are 3-2
Pentru a şasea oară avem o finală Djokovic - Nadal. În semifinale Nadal a cedat primul set din turneu: 6-4, 6-2, 3-6, 6-2 cu Andy Murray

Djokovic a făcut un progres imens faţă de anul trecut, câştigând 11 turnee faţă 2010 când reuşise să se impună doar în două

Nadal are 46 de titluri câştigate în carieră, faţa de Djokovic care are doar 27

Djokovic a câştigat aproape de două ori mai puţini bani, 28,572,275 de dolari, faţa de cei 42,747,677 ai lui Nadal


Finala se dispută luni, începând cu ora 23.00, ora României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite