Djokovic, o nouă declaraţie controversată despre vaccinul împotriva COVID-19: „Sper că nu va fi obligatoriu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Într-o discuţie avută, săptămâna trecută, cu reprezentanţii presei la Serbia Open, Novak Djokovici a spus că nu va dezvălui dacă se va vaccina sau nu împotriva noului coronavirus.

Întrebat ce va face dacă vaccinarea va fi impusă jucătorilor din circuitul profesionist de tenis, liderul ATP a declarat că speră să nu se ajungă la o asemenea măsură. "Nu cred că se va ajunge în aceI punct. Sper să nu se ajungă acolo, pentru că eu am crezut întotdeauna în libertatea fiecăruia de a alege", a spus Djokovici, citat de CNN..

Novak a refuzat să spună dacă a luat o hotărâre în această privinţă. "Voi păstra decizia mea de a mă vaccina sau nu pentru mine. Consider că este un lucru intim şi nu vreau să fiu implicat în polemica pro sau contra vaccinării, un joc pe care mass-media îl face în aceste zile. Nu vreau să fiu etichetat drept cineva care se opune vaccinării. Nu voi răspunde la această întrebare şi sper ca toată lumea să îmi respecte decizia", a mai spus sârbul. 

În urmă cu câteva luni, Djokovic a susţinut că se opune vaccinării şi că nu este de acord ca această procedură să condiţioneze călătoriile, după care şi-a nuanţat declaraţiile şi a spus că va aştepta mai multe clarificări din partea ATP asupra protocoalelor sale.

În luna iunie, în plină campanie de promovare a distanţării sociale, participanţii Adria Tour, competiţie organizată şi de sârb, nu au respectat niciun fel de reguli. La scurt timp după aceea, cel puţin zece persoane, în frunte cu tenismenii Novak Djokovici, Grigor Dimitrov, Borna Corici, Victor Troicki, dar şi legendarul Goran Ivanisevici au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, fapt ce a stârnit un val uriaş de critici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite