Djokovici, distrus: Australienii l-au făcut praf după ce a cerut condiţii speciale de carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mondial a ajuns în prim-plan, pentru a doua oară în această pandemie. Prima dată, el a fost acuzat pentru că a organizat Adria Tour, un demonstrativ în care au fost ignorate normele sanitare.

Un alt scandal s-a iscat în Australia, după ce Novak Djokovici (1 ATP), aflat în grupul celor privilegiaţi, cazaţi la Adelaide, a venit cu o serie de cereri pentru jucătorii care au fost plasaţi într-o carantină totală. 

Imediat, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a reacţionat: „Răspunsul e nu“. Şi aici, şefii tenisului din Australia au încercat să aibă un ton mai puţin vehement, comparativ cu cel al autorităţilor Guvernului. „Djokovici n-a formulat nişte cereri. A avut o serie de sugestii. Dar e înţelegător şi ştie ce înseamnă o izolare de două săptămâni“, a spus directorul Australian Open, Craig Tiley. 

În schimb, Nick Kyrgios (47 ATP) l-a criticat pe liderul mondial: „Djokovici e o marionetă!“. Sârbul a fost pus la zid şi de fostul jucător australian de Cupa Davis, Sam Groth. „Vorbeşte serios acest om? Cred că cererile formulate de el au fost doar o mişcare politică egoistă pentru a câştiga popularitate. Să sugerezi că jucătorii ar trebui să aibă o perioadă de carantină mai scurtă nu e doar ridicol, dar e chiar o insultă la adresa australienilor care au trecut printr-un lockdown dur, în ultimul an“, a spus Groth. 

La fel de critic a fost şi politicianul Bill Shorten: „Sigur, nu e tocmai grozav să fii închis într-o cameră de hotel, dar cred că aceşti jucători izolaţi ar trebui să se trezească la realitate. COVID-19 a fost ceva şocant. Oamenii au murit, alţii au rămas fără locuri de muncă. Şi noi ne lovim acum de aceşti răsfăţaţi, care se plâng de condiţiile lor de izolare“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite