Sport

articolul anterior articolul urmator

Djokovici, făcut „ţigan“ la un post TV din România: „Nu e o formă de rasism“

8
18 Jan 2022 10:59:05
Autor: Amir Kiarash

Sârbul de 34 de ani, care a câştigat 20 de trofee de Grand Slam, a ajuns să fie etichetat de tot felul de oameni, inclusiv unii care au stat după gratii.

Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) a fost expulzat din Australia, la finalul săptămânii trecute, însă ecourile scandalului care, timp de 11 zile, a ţinut lumea cu sufletul la gură continuă.
 
În România, la fel ca peste tot în lume, cazul Djokovici a stârnit nişte reacţii cu adevărat exagerate, lipsite de decenţă. Câteva exemple, care arată cum lumea a luat-o razna, au fost oferite de „Adevărul“ aici. 
 
Dacă, totuşi, nu sunt aşteptări de la oamenii care, ascunşi după un pseudonim, împroaşcă alţii cu noroi, din păcate, nici discursul public al unor personaje „cu greutate“ n-a fost foarte diferit, uneori. Ultima dovadă? Intervenţia pe care a avut-o, astăzi, Ioan Becali, la Digi Sport Matinal. Fostul impresar, care a şi fost condamnat la închisoare pentru tot felul de încălcări ale legii, s-a trezit acum să-l facă „ţigan“ pe un sportiv de talie mondială.
 
Ce a spus Ioan Becali?
 
*Djokovici a stat ca un rrom, ca un ţigan în limbaj popular, să se certe cu ei. Nu e o formă de rasism, eu am trăit numai printre ei. Italienii spun ţigan şi la un jucător care merge din echipă în echipă, prin diverse ţări. 
 
*Şi familia i-a îngreunat situaţia. Credea că vor transmite un ecou asa de mare, încât să-l lase să joace.
 
*Tu, Djokovici, miliardar, cu avion privat, trebuia să te retragi! Când ţi-au spus aia că te trimit la hotel, el trebuia să le zică: «Măi, fraţilor, nu stau la hotel, mă duc acasă şi când va lămuriţi, mă chemaţi voi». 
 
*Djokovici s-a luptat cu un sistem şi cu legea unei ţări care e foarte clară. La valoarea lui Djokovici... Disperarea lui de a juca acest turneu, în pofida tuturor greutăţilor, m-a lăsat cu un gust amar!
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

gyll
18.01.2022, 11:24:23

Amire, Amire, nu iubesc clanul Becali însă individul are dreptate.

-3 (9 voturi)
Adrian Foanɡă
18.01.2022, 11:32:04

Tot "istet" gramada ai ramas.

-31 (41 voturi)
Denzel
18.01.2022, 11:44:04

Cine vorbeste ? Ioan Becali = infractor condamnat definitiv, fost puscarias.

+1 (3 voturi)
Pristanda
18.01.2022, 12:04:41

Inca un articol de popularizare a unuia dintre fratii, verii, (si ce or mai fi) Becali. Doar sunt persoane importante in societate, adevarate valori,repere morale, formatori de opinie. A spus-o si "titanul", cel care se poate spune ca l-a inventat mediatic pe Ioan Becali( evident, cu totul si cu totul dezinteresat).

+2 (2 voturi)
Pristanda
18.01.2022, 12:10:50

"cel despre care se poate spune"

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările