Djokovici, împărat la Roma: Novak a câştigat Foro Italico şi a stabilit un record formidabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici, campion la Foro Italico, în 2020
Novak Djokovici, campion la Foro Italico, în 2020

Dacă Simona Halep (2 WTA) e jucătoarea de neînvins din circuitul WTA, la băieţi, Novak Djokovici (1 ATP) e cel care zburdă pe teren, indiferent de suprafaţă.

La 33 de ani, Novak Djokovici pare că joacă cel mai bun tenis din cariera sa de până acum! În acest an, sârbul a luat trofeul pe unde a intrat pe teren, mai puţin la US Open 2020, unde a fost descalificat după un moment controversat.

În rest, Nole e campion în acest sezon la Australian Open, Dubai, Cincinnati şi, începând din această seară, şi la Roma. Şi, ceea ce ar trebui să-i cam sperie pe rivalii săi e că Djokovici a luat primele trei trofee pe hard şi, imediat ce a făcut tranziţia pe zgură, s-a impus şi pe această suprafaţă!

Luni seară, în ultimul act de la Foro Italico, liderul ATP a dat de pământ cu argentinianul Diego Sebastian Schwartzman (15 ATP), adică sportivul care, nu mai departe de acum două zile, uimea lumea tenisului, învingându-l pe Rafael Nadal în sferturi, scor 6-2, 7-5!

În faţa lui Djokovici însă, sud-americanul a fost fără replică! Nole s-a impus într-o finală pe care a dominat-o categoric, scor 7-5, 6-3, după o oră şi 54 de minute.

31 de victorii şi o înfrângere are Novak Djokovici în 2020. Meciul pierdut e, de fapt, cel în care a fost descalificat la US Open 2020, în optimi.  

Potrivit Eurosport, e pentru a 5-a oară când Djokovici câştigă trofeul la Roma. Mai mult, jurnalista Cezara Paraschiv a notat că, odată cu triumful din această seară, Djokovici a preluat conducerea şi în topul celor mai multe trofee Masters 1000 câştigate în carieră (36, faţă de 35 - Rafael Nadal).

Turnee ATP Masters 1000 câştigate în istoria tenisului masculin:

36 - Novak Djokovic

35 - Rafael Nadal

28 - Roger Federer

17 - Andre Agassi

14 - Andy Murray

11 - Pete Sampras

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite