Djokovici intră în istoria tenisului: 8 martie, ziua care îl va face unic. Ce şi-a propus pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici, de neoprit la Australian Open de trei ani
Novak Djokovici, de neoprit la Australian Open de trei ani

Nole (33 de ani) e ca vinul! Cu cât înaintează în vârstă, cu atât devine mai bun. Iar rezultatele sale confirmă acest lucru.

Liderul ATP a început 2021 cu încă un triumf la Australian Open, al treilea la rând! Nole n-a mai pierdut un meci la Melbourne de la 22 ianuarie 2018, când era eliminat în optimi de sud-coreeanul Hyeon Chung. 

De atunci, Djokovici are o serie de 21 de meciuri câştigate la Australian Open. Şi se pregăteşte de un moment istoric! La data de 8 martie, Nole va deveni jucătorul cu cele mai multe săptămâni adunate în fruntea clasamentului mondial: 311. Astfel, îl va detrona pe actualul lider la acest capitol, elveţianul Roger Federer. 

Având acest record istoric în buzunar, Djokovici şi-a anunţat următorul mare obiectiv: „E o uşurare că am atins acest record legat de poziţia de lider în ierarhia mondială. De acum, îmi pot dedica atenţia, în totalitate, câştigării turneelor de Grand Slam. Când vrei să rămâi pe locul 1 în lume, ar cam trebui să joci tot sezonul. Pentru mine însă, se vor schimba un pic lucrurile de acum încolo, în sensul că îmi voi putea dedica o parte din timp şi sarcinilor pe care le am, ca soţ şi ca părinte“. 

Djokovici are 18 trofee majore în palmares, fiind depăşit la acest capitol de principalii săi rivali din circuit, Roger Federer şi Rafael Nadal, fiecare cu câte 20 de Grand Slam-uri. 

Federer (5 ATP, 39 de ani), cu probleme medicale, n-a mai jucat nicăieri după Australian Open 2020, însă şi-a anunţat revenirea pe teren, la Doha (8-13 martie).

Jucătorii cu cele mai multe săptămâni pe locul 1 ATP

1. Roger Federer = 310

2. Novak Djokovici = 309

3. Pete Sampras = 286

4. Ivan Lendl = 270

5. Jimmy Connors = 268

6. Rafael Nadal = 209

7. John McEnroe = 170

8. Björn Borg = 109

9. Andre Agassi = 101

10. Lleyton Hewitt = 80

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite