Djokovici riscă să piardă tot, şi bani, şi puncte, şi locul din clasamentul ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici
Novak Djokovici

Pe lângă faptul că şi-a şifonat grav imaginea, că are şanse mari să primească interdicţie de a intra în Australia pe trei ani şi că riscă să piardă mulţi bani dacă firmele de top cu care are contracte de publicitate se retrag, Novak Djokovici trebuie să mai plătească şi cheltuieli de judecată destul de piperate.

Conform presei din Serbia, acestea se ridică la aproximativ 300.000 de euro, suma pe care tenismenul trebuie să o scoată din buzunar pe lângă onorariul avocaţilor. În plus, şi-a luat la revedere la banii pe care mai mult ca sigur i-ar fi obţinut dacă ar fi câştigat Australian Open, turneu unde era mare favorit. Pe lângă toate astea, va pierde multe puncte ATP şi posibil chiar şi locul 1 în clasamentul ATP. Bugetul din acest an al Grand Slamului de la Antipozi a fost mărit cu aproape 5% faţă de 2021, ajungând la aproape 50 de milioane de euro. Câştigătorul pleacă acasă cu 2,8 milioane de euro, iar finalistul cu aproape 1,4 milioane de euro. 

Nole nu va putea să-şi apere titlul de anul trecut de la Australian Open, locul său urmând să fie luat de un lucky loser, de Salvatore Caruso, un tenismen aflat pe locul 150 ATP. Asta înseamnă că va pierde sigur cele 2.000 de puncte ATP şi că poate pierde şi poziţia de numărul 1 în clasamentul ATP, pe care acum o ocupă cu 11.015 puncte. Atât tensimenul de pe locul doi în lume, Daniil Medvedev (8.935 puncte), cât şi neamţul de pe locul 3, Alexander Zverev (7.970), au nevoie de titlul de la Australian Open pentru ca să ocupe şi prima poziţie în lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite