Doi jucători importanţi ratează Australian Open din cauza COVID-19!  Nadal şi Thiem sunt şi ei afectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Murray

Andy Murray (33 de ani - 123 ATP) şi Madison Keys (16 WTA) au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus chiar în parioada în care trebuiau să facă deplasarea în Australia, pentru a participa la primul Grand Slam al anului,

Dailymail.co.uk scrie că fostul lider mondial şi de cinci ori finalist la Melbourne are simptome uşoare ale bolii, s-a plasat în izolare şi aşteaptă decizia organizatorilor Australian Open cu privire la participarea lui la turneu. Ca o ironie a sorţii, sportivul britanic s-a retras de la turneul din Delray Beach, una dintre primele competiţii din 2021, tocmai pentru a minimiza posibilitatea de a contracta virusul.

Jucătoare de pe locul 16 în clasamentul WTA, Madison Keys, a primit vestea infectării cu noul coronavirus cu puţin timp îniante de a zbura spre Australia. „Din nefericire am fost testată pozitiv la coronavirus când mă pregăteam să zbor spre Australia. Sunt foarte dezamăgită că nu voi pute juca în săptămânile următoare, după ce m-am antrenat din greu. Mă voi autoizola acasă şi aştept să revin luna viitoare în circuit”, a scris Madison Keys pe pagina ei de Twitter.

Din cauza pandemiei de coronavirs, organizatorii de la Australian Open au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei perioade de carantină de 14 zile. 

Nadal şi Thiem, fără antrenori în Australia

Măsurile luate de organizatori pentru combaterea răspândirii noului coronavirus au dat peste cap rutina sportivilor. Astfel, doi dintre favoriţii la câştigarea trofeului, Rafael Nadal şi Dominic Thiem, nu îi vor avea alături pe cei mai importanţi oameni din echipă. Carlos Moya, antrenorul lui Nadal, nu va face deplasarea la Melbourne din cauza celor 2 săptămâni obligatorii pe care ar fi trebuit să le petreacă în carantină, în timp ce Nicolas Massu, tehnicianul care îl pregăteşte pe Thiem, a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite