Doi români, apel disperat din Spania: „Nici nu vă daţi seamă cât de gravă e situaţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanuel Căţe stă de 11 zile în casă
Emanuel Căţe stă de 11 zile în casă

Coronavirus a doborât Spania, acolo unde până la această oră sunt peste 47.000 de cazuri şi aproape 3.450 de morţi.

Doi dintre jucătorii naţionalei de baschet care evoluează în Peninsula Iberică stau izolaţi în case de aproape două săptămâni şi au găsit metode inedite de a-şi ocupa timpul. Printre ele, aruncatul cu pachete de şerveţele în cutiile frigorifice.   

Alex Olah şi Emanuel Căţe, doi dintre băieţii din naţionala de baschet a României care evoluează la echipe din Spania (Leche Rio Breogan, respectiv Ucam Murcia), povestesc pentru Sportsnet Group cum e viaţa lor în timpul pandemiei de coronavirus care a bulversat întreaga omenire.

Cei doi stau în casă de aproape doua săptămâni şi îşi ocupă timpul cum pot: se uită la seriale, citesc cărţi de dezvoltare personală şi aşteaptă să-şi reia antrenamentele si meciurile de baschet.

Până atunci, au găsit metode inedite de a-şi îndulci dorul de baschet: aruncă la coşuri improvizate şi le mută prin casă pentru a spori dificultatea loviturilor. 

„Nu glumiţi cu ce se întâmplă!“

Baschetbaliştii fac un apel la români şi îi roagă să trateze cu maximă seriozitate această pandemie care a lovit întreaga planetă.

„Stau de 11 zile în casă, ca toată lumea din Murcia. Astăzi, sunt 40.000 de cazuri şi specialiştii anunţă o creştere mult mai rapida ca cea din Italia. Vă rog, staţi în casă pentru a opri această pandemie cât mai repede. Probabil, în România nu vă daţi seama cât de gravă e situaţia şi sper din suflet să nu se ajungă la acelaşi nivel ca în Spania. Mi-e dor de baschet şi îmi doresc să revin la antrenamente şi la meciuri“-  Emanuel Căţe, compenent al naţionalei de baschet a României.

„De 12 zile s-a oprit activitatea la club, iar eu stau în casă. Am ales să rămân în Spania, pentru a opri răspândirea virusului şi a-mi proteja familia. Îmi ocup timpul cum pot: fac antrenamente fizice, mă uit la seriale şi citesc cărţi de dezvoltare personală. Ştiu că e o perioadă grea, dar vă rog să facem un lucru simplu: să ne protejăm pe noi, pe familiile noastre si pe semenii noştri. Staţi în casă! Sănătatea e cea mai important“- Alex Olah, component al naţionalei de baschet a României. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite