Doliu în baschetul mondial: a murit un sportiv marcant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un baschetbalist american, de origine niponă, recunoscut ca fiind cel dintâi jucător asiatic, care a evoluat în liga profesionistă nord-americană (NBA), a încetat din viaţă.

Wataru Misaka a murit la vârsta de 95 de ani, anunţul fiind făcut de Universitatea din Utah, citată de AFP.

Născut în Ogden (Utah), Wataru Misaka a jucat pentru Universitatea din Utah, contribuind la victoria echipei sale, în meciul cu Dartmouth, din 1944, care conta pentru finala Campionatului NCAA. „Suntem întristaţi să aflam despre decesul lui Wat Misaka”, a declarat Mark Harlan, directorul pentru sport al universităţii. 

După ce a fost înrolat în Armată, unde a devenit sergent, apoi a câştigat un al doilea titlu naţional cu Utah, niponul a fost cooptat în Basketball Association of America (BAA), predecesoarea NBA. Apoi, în 1947, a fost recrutat de New York Knicks, pentru care a evoluat în trei meciuri şi a înscris şapte puncte. 

De altfel, câteva decenii mai târziu, în 2009, a fost menţionat de către preşedintele, de pe atunci, al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, în subiectul privind integrarea americanilor de origine asiatică. De asemenea, viaţa lui Wataru Misaka a inspirat tema unui documentar, denumit „Transcending: The Wat Misaka Story”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite