Doliu în sportul românesc: A murit „Omul de fier“, preşedintele federaţiei de triatlon, la doar 49 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peter Klosz a încetat din viaţă, la Târgu Mureş, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 49 de ani. El avea grave probleme de sănătate şi suferise primul infarct în 2001.

Peter Klosz fusese operat încă din 2001, atunci când i s-a montat un stent. Din păcate, în 2011, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon a suferit un nou infarct, iar, de această data, a fost operat de bypass coronarian. Chiar şi aşa, un om dedicat sportului, la doar trei luni de la această operaţie, Peter Klosz a luat parte la triatlonul Fără Asfalt, unde a terminat cu un rezultat colosal: locul 2 la categoria sa de vârstă!

„Sunt singurul din România şi cred că între puţinii din lume care participă la aceste competiţii după ce au suferit o operaţie pe cord“, spunea Klosz, potrivit biciclistul.ro.

Supranumit „Omul de fier“, Klosz a avut două mandate la Federaţia Română de Triatlon şi, în premieră, a organizat Campionatele Europene de Cross Triatlon şi Cross Duatlon în ţară, găzduite în 2017 de Târgu Mureş. 

Datorită eforturilor sale, România va găzdui şi anul viitor o competiţie de anvergură: Campionatele Europene de Winter Triathlon, la Cheile Grădiştei, între 29 februarie şi 1 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite