Dopaj în Formula 1? Un expert francez vorbeşte despre falsa performanţă din raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat de-a lungul carierei sale şi a stârnit astfel un imens scandal al dopajului în jurul ciclismului, Formula 1 pare acum să stea pe un butoi cu pulbere.

Marc Sanson, preşedinte al Consiliului Francez de Prevenire şi Luptă Antidoping în perioada 2003-2005. a declarat că piloţii din Formula 1 au utilizat tacrină, un medicament care e prescris pentru suferinzii de Alzheimer şi care îi ajută pe sportivi să reţină cu uşurinţă configuraţia circuitelor, notează Mediafax. Acest lucru vine după ce recent a fost făcut public un raport despre dopaj, care viza ciclismul, dar şi alte sporturi, precum golful.

Sanson susţine că piloţii care activează în Formula 1 au folosit substanţe pentru trucarea performanţei: „Mulţi ani, piloţii au folosit tacrină, un produs recomandat în tratamentul unor maladii ca Alzheimerul, pentru a-şi reaminti mai uşor configuraţia circuitului. Până la urmă s-a renunţat la această practică, din cauza efectelor secundare. Însă a fost utilizată“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO Scandal de dopaj la haltere: România, rămasă fără cinci medalii. Povestea lui Răzvan Martin, sportivul care ridica 20 de tone la antrenamente

Prima reacţie a lui Răzvan Martin, halterofilul prins dopat

COSR se delimitează de sportivii români care se dopează: „Este o mare pată pentru sportul românesc, mai bine nu câştigam acele medalii“

Istoria recentă a dopajului în România. Cum s-a remarcat ţara noastră prin „trişare“ în locul performanţei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite