Dopajul face ravagii în fotbalul românesc: Clubul Astra Giurgiu, lovit de un scandal de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au apărut fotografii cu trei jucători ai clubului primind un tratament intravenos cu vitamine la o clinică privată, Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a reacţionat prompt.

Astra zace pe ultimul loc al Ligii I, iar acum a fost lovită şi de un scandal de proporţii de dopaj. Drept urmare, formaţia giurgiuveană a pierdut, provizoriu, trei jucători. Vorbim despre Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alex Ioniţă.

În fotografiile publicate de gsp.ro, se vede cum aceştia primesc vitamine şi minerale, sub forma de perfuzii, În imagini apar şi flacoanele cu vitamine şi minerale. Aceste substanţe nu sunt interzise de regulamentul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). În schimb, sportivii n-au voie să-şi injecteze o cantitate mai mari de 100 ml, în decurs de 12 ore.

E a doua oară când un scandal uriaş de dopaj loveşte sportul românesc, după apariţia unor fotografii. Precedentul caz a fost cel în care handbalistele de la Corona Braşov s-au dat de gol, după cum „Adevărul“ a scris aici.

După scandalul apărut astăzi, Cristi Balaj, preşedintele ANAD, a avut o prima reacţie la Digi Sport.

Ce a spus Cristi Balaj?

*Foarte multe detalii nu putem oferi. Regulamentul spune că trebuie să fim limitaţi în cazurile în curs de investigare. Nu am închis ochii, confirm că agenţia are pe rol un asemenea subiect.

*Informaţiile noastre sunt mai bogate decât ce a apărut în presă, am vorbit cu jucătorii, au avut o atitudine impecabilă, o inocenţă, o sportivitate senzaţională.

*Sunt dezamăgit când constat că trebuie să lupt mult mai mult ca să venim în sprijinul medicilor. Jucătorii nu şi-au băgat singuri seringa în venă, doctorii ar trebui să cunoască ce substanţe au voie să injecteze, există o listă pe site-ul nostru.

*În acest caz vorbim de metode interzise ca la Pârvulescu, ei sunt suspendaţi provizoriu, cei de la club ştiu mai bine, am trimis notificări peste tot, clubului, FRF,  sportivilor, MTS, obligatoriu la FIFA şi UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite