VIDEO Dortmund - Bayern Munchen 4-2: Guardiola a luat decizii catastrofale la debutul oficial la campioana Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guardiola
Guardiola

Borussia a câştigat Supercupa Germaniei, acasă, de o manieră impresionantă. A fost o reeditare a finalei Ligii Campionilor din luna mai. „Adevărul“ explică de ce inventatorul celebrului tiki-taka a comis-o şi de ce are motive serioase să fie îngrijorat.

Cu Jupp Heynckes pe bancă, Bayern Munchen a câştigat tot în sezonul trecut: Bundesliga, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor. Chiar şi aşa, Supercupa Germaniei a avut loc. Dacă de obicei într-un astfel de meci campioana întâlneşte câştigătoarea cupei, de această dată, campioana a întâlnit vicecampioana pe terenul acesteia. 

Iar campioana Bundesligii a ieşit destul de şifonată în debutul oficial al lui Josep Guardiola la Bayern! Pe lângă rezultat, ceea ce e îngrijorător pentru tehnicianul spaniol e că Dortmund a aliniat, cu o singură modificare, acelaşi prim „11“ ca la finala Ligii Campionilor din luna mai. Antrenorul Jurgen Klopp l-a înlocuit doar pe Piszczek (accidentat) cu Nuri Şahin. 

Pep, cinci schimbări, toate neinsipirate

De partea cealată, Guardiola a schimbat drastic o formulă care a mers „ceas“ în stagiunea trecută. Fostul tehnician al Barcelonei a efectuat cinci modificări în primul „11“ faţă de finala Ligii, titularizându-i pe Starke, Van Buyten, Kroos, Thiago Alcantara şi Shaqiri. 

Toate aceste mutări s-au dovedit a fi neinspirate! Starke, folosit între buturi, deoarece Neuer a fost accidentat, a greşit la primul gol. Al doilea gol a fost, de fapt, un autogol al lui Van Buyten, iar Kroos şi Shaqiri au fost schimbaţi pe parcurs. Thiago Alcantara, păstrat 90 de minute, a pierdut balonul la faza care a dus la golul de 2-4!

Ce s-a întâmplat?

Borussia a deschis scorul prin Reus, după o greşeală a lui Starke. După pauză, Robben a adus egalarea cu capul din centrarea lui Lahm (54). Apoi însă, gazdele s-au dezlănţuit şi au făcut 3-1 în două minute! Autogolul lui Van Buyten (56) şi reuşita lui Gündogan (57) au „electrocutat“ campioana Europei. Robben, din nou din pasa lui Lahm, a făcut 2-3 (64). 

Soarta partidei a fost decisă cu patru minute înainte de final, atunci când Thiago Alcantara a comis-o, aşa cum a făcut-o de multe ori, sezonul trecut, la Barcelona. Mijlocaşul cumpărat pentru 25 de milioane de euro de Guardiola a pierdut balonul, Dortmund a plecat pe contraatac, iar Reus a finalizat din pasa lui Aubameyang, deşi reluarea a arătat că marcatorul golului era în ofsaid.

S-a terminat 4-2 pentru Dortmund, care a învins Bayern după cinci partide consecutive în care nu câştigase în faţa bavarezilor!

41

de meciuri au trecut la Barcelona înainte ca echipa lui Guardiola să încaseze patru goluri într-un singur meci într-o înfrângere, scor 3-4, cu Atletico Madrid.

Iată echipele din Supercupa Germaniei:

Dortmund: Weidenfeller - Grosskreutz, Subotici, Hummels, Schmelzer - Bender (46 Kehl), :ahin - Błaszczykowski (46 Aubameyang), Gündogan (88 Papasthopoulous), Reus - Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp

Bayern Munchen: Starke - Lahm, Boateng, Van Buyten, Alaba - Thiago Alcantara - Robben, Shaqiri (67 Schweinsteiger), Kroos (86 Dante), Muller - Mandzukici (75 C. Pizarro). Antrenor: Pep Guardiola

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite