Două articole memorabile în presa americană: cum i s-a furat lui Naomi Osaka bucuria câştigării turneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată atenţia a fost concentrată după finala de la US Open pe scandalul ditnte Serena Williams şi arbitrul de scaun.

Iar cu tot acest scandal, bucuria lui Naomi Osaka a fost aproape total eclipsată. New York Post şi Tennis.com au remarcat acelaşi lucru.

„O ruşine fără margini: US Open 2018 va fi ţinut minte doar pentru Serena“, scrie Tennis.com.

„Când Osaka avea opt ani, ea a scris o compunere despre idolul ei, Serena. <Când cresc, vreau să fiu ca ea>, îi spunea colegei de bancă. După ce s-a întâmlat sâmbătă seara, poate nu mai e cazul. Osaka e campioana US Open 2018, nimeni nu-i poate lua asta. Dar în loc să celebreze sâmbătă seara, a spus că se duce să se culce. Un răspuns rezonabil, ţinând cont de condiţiile în care a acceptat trofeul, cu lacrimi în ochi. Şi nu erau lacrimi de bucurie. A cerut scuze publicului, pentru că i-a refuzat Serenei titlul cu numărul 24 şi a plâns din nou la conferinţa de presă. Dar Osaka nu are de ce să îşi ceară scuze. Ea nu a furat victoria, a câştigat-o“, se încheie articolul din Tennis.com.

În aceeaşi notă au mers şi jurnaliştii de la New York Post: „Naomi Osaka, 20 de ani, e prima japoneză care câştigă un Grand Slam. Dar în loc să o aplaude pe Osaka, spectatorii, oficialii, comentatorii, cu toţii au jelit eşecul Serenei. La ceremonie, Osaka şi-a tras peste ochi cozorocul de la şapcă. Katrina Adams, preşedintele federaţiei americane, a declarat că nu e finalul pe care ni-l doream, denigrând-o pe Osaka. <Dar Serena, tu eşti campioana tuturor campioanelor. Această mamă e un model respectat de toaă lumea>, a sps ea. Osaka merita să aibă momentul ei de glorie. Dacă e ceva care a fost furat, acest lucru a fost furat“, scriu cei de la New York Post. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite