Două meciuri anulate la Campionatul Mondial de Rugby. Motivul deciziei fără precedent în istoria acestui sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby au decis anularea meciurilor Franţa - Anglia şi Noua Zeelandă - Italia, din cauza taifunului Hagibis, care va lovi Japonia în week-end.

Anularea întâlnirilor presupune omologarea unui scor de 0-0 şi acordarea a câte două puncte pentru fiecare echipă. În urma acestei hotărâri, Franţa, Anglia şi Noua Zeelandă au obţinut calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Noua Zeelandă a încheiat pe primul loc în Grupa B, cu 16 puncte, urmată de Africa de Sud, 15 puncte, în timp ce Italia a terminat pe locul 3, cu 12 puncte. Pentru a putea spera să acceadă în sferturile de finală, Italia, care nu a câştigat niciodată în faţa Noii Zeelande, ar fi trebuit să-i învingă pe All Blacks cu un punct de bonus ofensiv.

În Grupa C, Anglia şi Franţa obţinuseră deja calificarea din punct de vedere matematic în sferturile de finală ale competiţiei, meciul dintre cele două echipe având totuşi o miză deciderii ocupantei locului 1.

Şi întâlnirea Japonia - Scoţia, din Grupa A, este ameninţată de condiţiile meteorologice, iar o decizie finală urmează să fie luată de organizatori duminică dimineaţă. În această grupă, Irlanda va merge sigur în sferturile de finală în cazul unui succes în duelul de sâmbătă cu Samoa. Japonia ar putea ajunge în fazele eliminatorii, pentru prima oară în istoria sa, în cazul în care va învinge sau va remiza cu Scoţia, în timp ce scoţienii au nevoie, la rândul lor, de un succes bonificat în faţa niponilor. În cazul unei victorii fără bonus, Scoţia va trebuie să aibă grijă să nu le permită japonezilor să obţină bonusul defensiv.

Din Grupa D, Ţara Galilor şi Australia au obţinut deja calificarea în faza următoare a competiţiei.

World Rugby a anunţat că posesorii de bilete vor fi rambursaţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite