Două tragedii în aceeaşi zi: Australia şi Italia plâng după două figuri emblematice ale sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashley Cooper a fost un nume mare în istoria tenisului
Ashley Cooper a fost un nume mare în istoria tenisului

Pandemia de coronavirus a ajuns să fie ţinută, cât de cât, sub control, însă, din păcate, veştile proaste curg în continuare.

Lumea sportului a fost zguduită, astăzi, de două veşti teribile privind dispariţia unor oameni care au marcat istoria tenisului şi pe cea a fotbalului.

În Australia, s-a stins Ashley Cooper (83 de ani), considerat cel mai bun jucător amator de tenis, în 1957 şi 1958. De altfel, în 1958, el a câştigat trei din cele patru turnee de Grand Slam (Australian Open, Wimbledon şi US Open). El mai are în palmares şi un al patrulea trofeu major, la simplu, la Australian Open, în 1957. La French Open, a fost de trei ori semifinalist, în 1956, 1957 şi 1958. De asemenea, a cucerit patru turnee de Grand Slam la dublu. În 1957, Ashley Cooper a fost lider în clasamentul mondial, iar în 1959 a trecut la profesionişti.

Simoni

Din păcate, cealaltă veste proastă a venit din lumea sportului-rege şi a anunţat decesul fostului mare antrenor italian, Luigi Simoni - foto (81 de ani). Fost mijlocaş ofensiv de meserie, Simoni a câştigat Cupa Italiei ca jucător cu Napoli (1961-1962), însă gloria adevărată a cunoscut-o ca antrenor. În sezonul 1997-1998, el a câştigat Cupa UEFA de pe banca celor de la Inter Milano.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite