Drama de a fi nord-coreean: o gimnastă riscă să fie executată, iar un halterofil a şocat prin discursul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro readuc în atenţia lumii situaţia dramatică a unor oameni care fie că sunt terorizaţi, fie că sunt spălaţi pe creier.

*Un moment superb petrecut la Rio poate avea urmări grave pentru un sportiv din Coreea de Nord. Gimnasta Hong Un-Jong a făcut un selfie cu Lee Eun-ju din Coreea de Sud, iar gestul său n-a fost bine primit la Pyongyang. Potrivit „Daily Star“, Hong Un-Jong, cea care a cucerit primul titlu olimpic la gimnastică pentru ţara sa, la JO 2008, poate fi executată după ce se va întoarce acasă, întrucât nord-coreenii n-au voie să aibă contact cu vecinii din Sud. Sursa citată a menţionat că, în cazul în care nu va fi executata, Hong Un-Jong va primi, totuşi, o pedeapsă drastică.

*La patru ani după ce a cucerit aurul în categoria de 56 de kilograme, halterofilul Om Yun-Chol (Coreea de Nord) a trebuit să se mulţumească la Rio cu medalia de argint. Dacă acum patru ani, sportivul i-a mulţumit pe fostul lider nord-coreean, Kim Jong-Il, decedat în 2011, dar şi pe succesorul acestuia, Kim Jong-Un, de această dată, el a avut un alt tip de discurs: „Kim Jong-Il va fi mereu inspiraţia mea şi îmi pare rău că n-am fost capabil să-l răsplătesc cu o medalie de aur. Nu cred că pot fi un erou pentru poporul meu cu o medalie de argint“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite