Drama lui Tamaş: Cornel Dinu a povestit cum un fotbalist de perspectivă a căzut în patima alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabi Tamaş (35 de ani) a revenit în Liga I cu un autogol în partida Astra – Viitorul, scor 1-1. Giurgiu pare a fi una dintre ultimele destinaţii în cariera unui fundaş care putea ajunge mult mai departe în fotbalul mare.

Gabi Tamaş a avut, de-a lungul anilor, probleme mari din cauza consumului excesiv de alcool, însă chiar şi aşa a reuşit să-şi treacă în CV formaţii importante precum Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo sau Auxerre.

Faptul că a evoluat în campionate puternice ale Europei, deşi a fost un fotbalist cu probleme disciplinare, arată că, dacă ar fi dus o viaţă extrasportivă sănătoasă, Tamaş ar fi putut ajunge şi mai sus. Cornel Dinu a fost printre primii antrenori ai lui Tamaş în fotbalul mare. Luni, după partida Astra – Viitorul, „Procuroul“ a dezvăluit la Telekom Sport de unde au început problemele lui Tamaş cu alcoolul.

Ce a spus Cornel Dinu?

*El e pe undeva umbra celui pe care îl ştiu eu de la 17 ani, când l-am luat de la Braşov. A învăţat mai mult decât fotbal în Anglia, din păcate. 

*Mi se pare uzat în concentrare, mental, nu neapărat fizic. El are o constituţie fizică extraordinară, de-aia îşi permite aceste excese de viaţă. 

*La început, el nu era aşa, nu aveai niciun fel de problemă cu el. Era ca o fată mare, dintr-o familie excepţională, dar nu ştiu unde a intrat diavolul în el. Probabil că în străinătate, pentru că în România nu avea astfel de probleme. Apoi, după ce a venit din Franţa, Anglia...A împrumutat obiceiurile englezilor de a petrece imediat după joc şi a bea mai mult decât o bere. Lucrurile s-au schimbat, el nu mai e ce a fost. Nimeni nu mai poate să fie nici ce a fost cu o zi în urmă.

*Văzând prestaţia lui (n.r. – cu Viitorul), mi-au rămas în minte două momente. Faza de la autogol şi un fault în care el deja dădea nişte semne de slăbiciune în ceea ce priveşte concentrarea. La FCSB făcea nişte gafe în defensivă, la fel şi la naţională, unde era dezastru. Poziţionarea şi reacţia sunt probleme la el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite