Dublu campion al României, din Suceava carantinată: „Uniunea Europeană se va desfiinţa. Suntem ca în junglă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Goian, fost fundaş al României cu 60 de prezenţe în naţională, două titluri de campion cu FCSB şi o semifinală de Cupa UEFA în CV, a vorbit pe un ton revoltat despre situaţia din Suceava, oraş închis şi carantinat în prezent din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus.

Poreclit „Ministrul Apărării“, sportivul în vârstă de 39 de ani se află în aceste zile în Suceava natală şi a oferit un amplu interviu pentru „Gazeta Sporturilor“, în care îşi exprimă opinia că „Uniunea Europeană va dispărea după ce va trece pandemia“. Goian a vorbit şi despre spitalul din Suceava în care s-au înregistrat 181 de teste pozitive pentru coronavirus în rândul cadrelor medicale, după ce a fost forţat de problemele de sănătate ale tatălui său, să facă numeroase vizite în unitatea medicală respectivă în ultimii ani.

Iată câteva dintre declaraţiile lui Dorin Goian pentru „Gazeta Sporturilor“:

* Nu ne va ajuta nimeni din exterior. La revedere, uită Uniunea Europeană! E gata această alianţă, va dispărea după ce va trece pandemia. Fiecare e doar pentru el acum. Suntem efectiv ca în junglă, trăieşte doar cine se ajută singur.

* (N.r. - Tata) are astm, e operat pe inimă, i-au fost puse trei stenturi, are 82 de ani. E greu, stă doar în casă, i-am zis să nu iasă sub nicio formă. Merg la el, îi duc tot ce are nevoie. Mă dezinfectez pe pantofi, intru, iau papucii, îi las mâncarea şi plec. I-am dus dezinfectant, să aibă de toate.

* Mă cunoaşteţi bine, sunt apolitic, chiar nu halesc deloc politica, deci să nu se interpreteze că vreau să laud pe cineva cu un interes! Spitalul din Suceava e unul dintre lucrurile foarte bune care s-au făcut în această zonă. Am tot fost în el cu tata în ultimii ani, a tot avut probleme. Toate secţiile beneficiază de aparatură ultramodernă, poate că medicii nu sunt foarte mulţi, dar sunt foarte buni. La acest spital veneau toţi cei din judeţele limitrofe, cei din Neamţ, unde există un spital în care ţi-e şi lehamite să intri, darmite să mai şi crezi că te faci bine! Am vorbit cu medici, cu asistente şi ei susţin ce vă spun eu: cum să transformi acest spital, unde se tratau toate celelalte afecţiuni importante, într-unul COVID? Mi se pare incredibil, practic blocăm cu totul accesul la sănătate şi pentru cei care nu sunt infectaţi, dar au alte lucruri de rezolvat.

* Am un amic doctor şi, săracu', e într-o situaţie disperată. Mama lui, care e şi ea medic, a fost testată şi a ieşit pozitiv. El a fost testat acum 4-5 zile şi încă n-a primit rezultatul, nu ştie ce să facă!

* Oricum lumea nu ieşea, deci mare lucru nu se schimbă. Eu trăiesc aici, văd cum e acum oraşul şi cum era înainte. Aproape că e pustiu, deci ce măsură e asta? Am ieşit zilele trecute la cel mai mare hipermarket de aici, unde de regulă erau sute şi sute de persoane. Nu erau mai mult de 15-20 de oameni. Oamenii au realizat pericolul.

* Să bagi Suceava în carantină totală e simplu, e uşor, dar soluţiile cu adevărat importate cine le ia?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite