„Dulăii“ au fost puşi cu botul pe labe: Decizie cruntă pentru Dinamo! „Tigroaicele“, în delir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alireza Mousavi, pivotul celor de la Dinamo, suferă, ca şi restul colegilor, după decizia celor de la EHF
Alireza Mousavi, pivotul celor de la Dinamo, suferă, ca şi restul colegilor, după decizia celor de la EHF

Echipa cu cele mai bune rezultate continentale din handbalul masculin românesc din ultimii 26 de ani a primit o veste extrem de tristă din partea Federaţiei Europene de Handbal (EHF).

Dinamo e printre cele mai nedreptăţite echipe din cauza pandemiei! Când noul coronavirus a paralizat planeta, „dulăii“ erau în optimile Ligii Campionilor, urmând să joace cu milionarii de la PSG, după un parcurs fabulos, fără înfrângeri!

Apoi însă, din cauza pandemiei, Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal (EHF) a hotărât comprimarea mai multor competiţii. Printre care şi Liga Campionilor masculin, care a „sărit“ peste faza optimilor şi a trecut direct la Final Four-ul de la Koln (Germania), programat pentru 28-29 decembrie. Acolo, vor fi prezente echipele cu punctajul cel mai bun din grupele A şi B, adică Barcelona şi PSG (A), plus THW Kiel şi Veszprem (B).

Scoasă din Ligă din cauza unei conjucturi nefavorabile, Dinamo a ratat apoi şi titlul în România, deoarece sezonul a fost suspendat. Federaţia Română de Handbal (FRH) n-a mai acordat titlul, nici la fete, nici la băieţi, în condiţiile în care Dinamo era pe primul loc, cu un avans mare, în „Liga Zimbrilor“. 

După aceste veşti proaste, „dulăii“ au sperat să primească măcar un wild-card pentru noul sezon al Ligii Campionilor. Ar fi fost şi o reparaţie morală faţă de ei, după scoaterea lor din această competiţie din cauza pandemiei. Doar că, din păcate, potrviti prosport.ro, Dinamo a pierdut lupta cu Elverum şi Motor Zaporojie pentru a primi wild-card. Pick Szeged, Nantes, Meshkov Brest şi Celje Lasko sunt celelalte patru echipe care au primit o invitaţie din partea EHF de a juca în Liga Campionilor, în sezonul 2020-2021.

Drept urmare, Dinamo va evolua în noul sezon continental într-o competiţie inferioară, Europe Handball League. Roş-albii vor merge direct în faza grupelor.

CITEŞTE ŞI:

România, batjocorită: „Suntem mici, mici de tot!“. Strigăt de disperare după o mare nedreptate

Iată lista formaţiilor admise direct în Liga Campionilor

Europa

Avem două echipe în Ligă, la fete

Dacă România a fost, practic, exclusă din Liga Campionilor la handbal masculin, în schimb, la fete, vom avea, din nou, două reprezentante: SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti.

Vâlcea, oricum, fusese desemnată de FRH ca reprezentanta României, deoarece s-a aflat pe locul 1 în întrecerea internă, în momentul suspendării competiţiilor. CSM Bucureşti, în schimb, a primit un wild-card din partea celor de la EHF, iar „tigroaicele“ jubilează după această decizie.

Iată lista grupărilor care au ajuns în Liga Campionilor

Europa
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite