Duminică nebună în fotbalul european! PSG şi Real se îndepărtează de titlu, Juventus iese în afara locurilor de LC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ronaldo

Cele mai puternice întreceri interne ale continentului se îndreaptă cu paşi mari spre deznodămintele acestui sezon.

Campionatul Spaniei a programat la finalul săptămânii trecute confruntări între primele 4 clasate. Duminică seara, Real Madrid nu a profitat de rezultatul de egalitate dintre Barcelona - Atletico 0-0 (meci jucat sâmbătă) şi a luat doar un punct în partida de pe teren propriu cu FC Sevilla, 2-2. Faza serii s-a petrecut în minutul 75. După un corner al oaspeţilor, jucătorii madrileni au plecat pe contraatac, iar Benzema, scăpat singur cu portarul Bono, a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă. Arbitrul a dictat penalti, dar din camera VAR i s-a transmis că o infracţiune fusese înregistrată anterior, la cealaltă poartă, când Militao a atins mingea cu mâna în careul gazdelor. Astfel, în loc de penalti pentru Real Madrid, arbitrul a dictat pentru unul pentru Sevilla, transformat de Rakitici. Real a egalat la una dntre ultimele faze, în minutul 90+4, după un şut deviat al lui Toni Kroos. 

În urma acestor rezultate, primele patru poziţii în clasament au rămas neschimbate, ultimele 3 etape urmând să decidă ierarhia finală. Atletico păstrează două puncte avans faţă de urmăritoare şi un rezultat pozitiv cu Real Sociedad, meci programat etapa viitoare, i-ar conferi trupei lui Diego Simeone statutul de mare favorită la câştigarea titlului. 

Primele cinci poziţii din La Liga:

1. Atletico      77 puncte

2. Real.         75 puncte

3. Barcelona 75 puncte

4. Sevilla       71 puncte

5. Sociedad   56 puncte

Cu cine mai are de jucat Atletico Madrid: Et. 36 Real Sociedad (acasă), Et.37 Osasuna (acasă), Et. 38 Real Valladolid (deplasare)

Cu cine mai are de jucat Real Madrid: Granada (deplasare), Athletic Bilbao (deplasare), Villarreal (acasă)

Cu cine mai are de jucat Barcelona: Levante (deplasare), Celta Vigo (acasă), Eibar (deplasare)

PSG, pas greşit în lupta pentru titlu

La doar o zi după ce a oficializat prelungirea contractului lui Neymar până în 2025, campioana ultimelor 8 sezoane  în Franţa, PSG, a terminat la egalitate, scor 1-1 (Guirassy '71 / Neymar '45+5 - pen), meciul disputat în deplasare, cu Rennes, rezultat prin care şi-a diminuat serios şansele de a triumfa şi în acest an în Ligue 1. 

Primele trei locuri din Ligue 1

1. Lille        79 puncte

2. PSG       76 puncte

3. Monaco 74 de puncte.

Cu cine mai are de jucat Lille: Saint Etienne (acasă), Angers (deplasare)

Cu cine mai are de jucat PSG: Reims (acasă), Brest (deplasare)

Cu cine mai are de jucat Monaco: Rennes (acasă), Lens (deplasare)

Juve, umilită pe teren propriu, poate rata participarea în Liga Campionilor

AC Milan a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), pe Juventus Torino, în etapa a 35-a a campionatului italian Serie A, prin golurile reuşite de Brahim Diaz '45+1, Rebici '78 şi Tomori '82. Oaspeţii au ratat şi o lovitură de la 11 metri, în minutul 58, prin Frank Kessie. La gazde, fundaşul Radu Drăguşin nu a fost în lot, în timp ce la Milan portarul Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă. După acest rezultat şi cu trei etape până la finalul sezonului, Juventus este pe poziţia 5, în condiţiile în care doar echipele de pe primele patru locuri vor juca anul viitor în Liga Campionilor.

Primele cinci locuri în Serie A

1. Inter        85 puncte

2. Atalanta  72 puncte

3. Milan.      72 puncte

4. Napoli     70 puncte

5. Juventus 69 puncte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite