După ce a adus zeci de medalii, cel mai titrat antrenor din istoria sportului românesc a ieşit la pensie. „Nu ştiu cum să mă descurc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Bellu a adus zeci de medalii României
Octavian Bellu a adus zeci de medalii României

Omul care a câştigat zeci de medalii pentru România, din postura de antrenor al celei mai titrate discipline sportive a ţării, a devenit pensionar.

Octavian Bellu, fost antrenor coordonator al lotului de gimnastică feminină, este pensionar cu acte în regulă.

 "Sunt pensionar, din 17 februarie am intrat în această situaţie nouă. Nu ştiu cum să mă descurc, pentru că e prima dată când ies la pensie. Ca voluntari - şi repet şi subliniez 'voluntariat' - ne-am implicat şi facem două antrenamente pe zi şi vom sta până la momentul plecării la test-event, la Rio", a declarat Octavian Bellu, în cadrul emisiunii "Campionii Digi Sport".

Octavian Bellu şi Mariana Bitang se ocupă în continuare de lotul de gimnastică, dar fără a fi antrenori oficiali. Cei doi nu vor însoţi echipa feminină la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, programat între 16 şi 18 aprilie. 

Bellu este cel mai titrat antrenor din istoria sportului românesc. Pe perioada cât a fost oficial antrenor federal al lotului olimpic feminin de gimnastică a obţinut cu acesta 279 medalii (106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz).

  • 39 medalii olimpice (16 de aur, 9 de argint, 14 de bronz)
  • 75 medalii mondiale (29 de aur, 23 de argint, 25 de bronz)
  • 78 medalii europene (seniori) (28 de aur, 24 de argint, 16 de bronz)
  • 61 medalii europene (juniori) (23 de aur, 22 de argint, 16 de bronz)
  • 24 medalii la Cupa Mondială (10 de aur, 8 de argint, 6 de bronz)
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite