Echipele din Brazilia au recurs la un gest incredibil după tragedia din Columbia. Cum va fi ajutat clubul care şi-a pierdut 20 de fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii echipei s-au strâns la stadion FOTO AFP
Fanii echipei s-au strâns la stadion FOTO AFP

Echipa de fotbal Chapecoense şi-a pierdut 20 de fotbalişti din lotul de 23 pe care îl deplasa în Columbia pentru finala Cupei Sudamericane.

Preşedintele Braziliei a anunţat trei zile de doliu naţional după prăbuşirea aeronavei în care se aflau jucătorii echipei de fotbal Chapecoense. În urma tragediei aviatice, şi-au pierdut viaţa 75 de persoane din cele 81 aflate la bordul avionului, printre care 20 de fotbalişti, 20 de jurnalişti şi opt oficiali ai echipei. 

Echipa columbiană Atletico Nacional, care urma să joace împotriva grupării braziliene în finala Cupei Sudamericane, a doua competiţie continentală ca valoare, a solicitat ca trofeul să fie acordat clubului din Brazilia.

După ce şi-au exprimat condoleanţele, cluburile din Brazilia au decis să solicite federaţiei ca echipa Chapecoense să nu retrogradeze în următorii trei ani, indiferent de locul pe care îl ocupă în clasament. Tototdată, reprezentanţi ai unor grupări precum Palmeiras, Coritiba, Corinthians, Santos sau Sau Paulo au anunţat că vor să împrumute jucători celor de la Chapecoense fără să perceapă nicio sumă pentru anul 2017.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite