Economia României poate câştiga 26 de miliarde de dolari: Condiţia explicată de un suedez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kent Orrgren, CEO World Class România, crede o campanie pornită de Guvern poate aduce beneficii importante pe termen lung.

Faptul că, folosind pandemia drept un pretext, mulţi români au renunţat să mai facă sport se reflectă şi în numărul de oameni care au revenit în sălile de fitness, după redeschiderea acestora, începând cu 15 iunie (cluburile au fost închise, din nou, în judeţul Argeş, de la 1 august!).

Într-un interviu acordat pentru business-review.eu, CEO-ul World Class România, suedezul Kent Orrgren, a vorbit despre situaţia celui mai mare lanţ de cluburi de fitness de la noi. 

„60% dintre cei care aveau abonamente World Class, şi-au reluat antrenamentele, revenind la cluburile noastre. Apoi, un procent important dintre membrii noştri au optat pentru a-şi face antrenamentele folosind platforma noastră online. Oricum, pentru a reduce la minimum riscurile îmbolnăvirii, toate cluburile noastre funcţionează implementând normele sanitare şi cele ale distanţării fizice. În cluburi, avem staţii de dezinfectare, iar echipamentele sunt curăţate, de mai multe ori, pe parcursul zilei. Atât capacitatea sălilor noastre, cât şi cele ale claselor de aerobic au fost reduse, pentru ca normele distanţării fizice să fie respectate“, a explicat Orrgren.

Acesta a insistat că România va avea enorm de câştigat, dacă va investi în campanii, prin care să-i îndemne pe oameni să ducă un stil de viaţă sănătos. 

„Guvernul va vedea rezultatele concrete, în următoarele două decenii. Un exemplu concret în acest sens a fost dat de raportul McKinsey, care a subliniat beneficiile financiare ale promovării unui stil de viaţă sănătos. Potrivit acestui raport, dacă va avea o populaţie mai sănătoasă, în următoarele două decenii, economia României va câştiga 26 de miliarde dolari! Jumătate din acest câştig va veni datorită faptului că România va avea o forţă de muncă mai mare şi mai sănătoasă. Iar restul sumei se va obţine prin cheltuielile de care va scăpa sistemul sanitar, care va avea de tratat un număr mai mic de pacienţi cu probleme cronice“, a spus CEO-ul World Class România.

CITEŞTE ŞI:

Boala pe care România o bagă sub preş: „Creşte riscul decesului de COVID-19 cu 48%!“

Japonia uimeşte: De ce are una dintre cele mai mici rate de decese cauzate de COVID-19

România ignoră o armă anti-COVID, britanicii o fac politică de stat: „Ne va salva sistemul sanitar!“

Coronavirusul îşi alege victimele: De ce au murit mai mulţi oameni în Europa şi în SUA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite