Sport

articolul anterior articolul urmator

Cazul româncei Edit Miklos naşte polemici aprinse. Octavian Morariu, şeful COSR, cere sancţionarea aspră a sportivei

50
18 Feb 2014 12:21:18
Autor: Andrei Militaru
Miklos a luat locul 7 în proba de schi alpin, la Soci FOTO Mediafax / AFP
Miklos a luat locul 7 în proba de schi alpin, la Soci FOTO Mediafax / AFP

Edit Miklos, schioarea româncă ce a reprezentat Ungaria la Jocurile Olimpice de la Soci, deşi s-a format şi pregătit în România, l-a supărat pe preşedintele COSR, Octavian Morariu, care vrea ca sportiva să fie pedepsită.

Edit Miklos a concurat la Jocurile Olimpice de la Soci pentru Ungaria (a terminat finala probei de schi alpin pe locul 7), deşi s-a născut în România şi s-a pregătit cu lotul olimpic tricolor până în 2011. Sportiva a decis să concreze pentru Ungaria, fiind nemulţumită că Federaţia Română de Schi Biatlon şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român n-au sprijinit-o suficient în drumul spre Soci.

Atitudinea lui Edit Miklos l-a contrariat pe preşedintele COSR, Octavian Morariu, care doreşte ca sportiva să fie obligată să achite banii investiţi în pregătirea ei. Şeful olimpismului românesc susţine că aceeaşi metodă ar trebui aplicată pentru toţi sportivii care trădează România. "Sunt contrariat de faptul că sportivi în care statul român a investit şi care au ajuns la un anumit nivel de performanţă, nu numai că preferă să concureze pentru alte ţări, dar şi uită de unde au plecat. În loc să aprecieze că nişte oameni poate prea înţelegători nu s-au opus drumului lor în viaţă, respectându-le dorinţa, ei acuză şi se lamentează. Mai mult, au lipsa de fair-play de a arăta cu degetul acelaşi stat care i-a ajutat în pregătire, e adevarat, poate nu întotdeauna la modul perfect.

Gasesc mult mai normal ca, în loc să ne lamentăm că aceşti sportivi pleacă, să le cerem să ramburseze cheltuielile făcute de statul român pentru pregătirea lor. Până la urmă este şi o chestiune de moralitate, iar când aud că unii şi altii râd de noi că sportivii formaţi în România concurează pentru ei, îmi vine mie să râd de ei fiindcă nu sunt în stare să-şi formeze propriii sportivi", a spus Octavian Morariu pentru ziare.com.

Edit Miklos a decis să concreze pentru Ungaria în 2011, deşi la Jocurile Olimpice din 2010, la Vancouver, sportiva a reprezentat România.

CITIŢI ŞI:

JO de la Soci: Două schioare au terminat cursa la egalitate de timp, pe locul 1! Ambele au primit "aurul". Românca Edit Mikloş a luat locul 7 pentru Ungaria

De ce am pierdut o sportivă de locul 7 la Soci: „Vorbeşte puţin mai prost româneşte şi puţin mai bine ungureşte“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

Ioan Brancu
18.02.2014, 12:56:48

Da, si Nadia sa dea banii inapoi! Si Brancusi, daca tot veni vorba... Statul roman i-a pregatit iar ei... Ce sa mai vorbim de medici?... Da' n-ar fi mai bine daca am inchide noi granitele? Ia sa nu mai plece nimeni, sa vezi ce prosperitate ar fi in Romania si ce veseli am fi cu tontii...

+15 (29 voturi)
Ciprian Apetrei
18.02.2014, 13:22:10

Excelent comentariu. Subscriu in totalitate.

+4 (14 voturi)
Tronaru Marian
18.02.2014, 13:20:07

Cine e aceasta persoana , Octavian Morariu ? E una si aceiasi persoana cu presedintele COR ? Nu cred , dupa cum gandeste e un ageamiu , o persoana din afara problemelor grave ale sporturilor olimpice de iarna din Romania. Participarea delegatiei de la Soci e o rusine nationala.

+5 (9 voturi)
Sybil
18.02.2014, 13:35:15

Eu nu stiu ce a investit statul in doamna asta, poate ar fi trebuit sa ne spuna Morariu, dar in baiatul ala Zoli, de la patinaj, n-au investit nimic, din moment ce el se antreneaza in Elvetia si munceste sa-si poata permite sa-si plateasca antrenorii. Si totusi el ne reprezinta, cu toate ca statul nu face nimic pentru el.

+10 (12 voturi)
Sybil
18.02.2014, 13:36:58

tin pe aceasta cale sa-l felicit ca a participat si a prins programul lung.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (50)

Modifică Setările