Eduard Grosu, primul ciclist profesionist din România, a obţinut cel mai bun rezultat din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Grosu (21 ani), primul rutier român care evoluează pentru o formaţie profesionistă, s-a clasat în weekendul trecut pe locul al şaselea în etapa a 3-a a unei curse de ciclism din Italia.

Desfăşurată pe un circuit de 158.4 kilometri, etapa a 3-a a competiţiei italiene i-a adus ciclistului român, legitimat la echipa italiană Vini Fantini, cel mai bun rezultat din carieră. Puştiul de 21 de ani a fost foarte aproape de termina cursa chiar pe locul 3, dar, înaintea ultimului viraj, s-a agăţat de un alt ciclist din pluton şi a fost nevoit să frâneze brusc, ceea ce l-a retrogradat pe locul 6, informează Federaţia Română de Ciclism printr-un comunicat de presă.

“A fost una dintre cele mai dificile curse din carieră din cauza etapelor pe ploaie şi a diferenţei mare de nivel. Contează mult acest rezultat pentru mine, dar atât eu, cât şi colegii ştiu că se putea şi unul mult mai bun. Am avut o zi perfectă până pe final, colegii erau la dispoziţia mea, eram la roata lui Viviani (n.r. câştigătorul), dar din păcate m-am agăţat şi am relansat apoi la 10 km/h mai puţin decât restul. Am avut pentru prima dată rolul de lider în cadrul unei etape, sunt bucuros că sunt în creştere şi sunt sigur că vor mai veni curse adaptate mie, în care echipa Vini Fantini-Nippo să îmi dea şansa să mă exprim cum trebuie”, a spus Grosu.

Graţie performanţei din Italia, Grosu a ajuns la şase puncte în clasamentul UCI (n.r. Uniunea Ciclistă Internaţională) şi ocupă locul 148 în Europa. Datorită punctelor acumulate de el, România se află pe locul 28 în clasamentul general pe naţiuni şi pe locul 16 la categoria sub 23 ani, mai precizează sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite