Sport

articolul anterior articolul urmator

Eduard Novak, în faţa unui scandal uriaş: Ministrul Sporturilor va fi audiat în Parlament

5
18 Oct 2021 16:31:16
Autor: Amir Kiarash
Eduard Nobak
Eduard Nobak

Cel mai titrat sportiv paralimpic din istoria României, cu patru medalii cucerite la JO 2008, JO 2012 şi JO 2020, e acuzat că, în mod şocant, i-a făcut o mare nedreptate unui alt ciclist paralimpic.

Eduard Novak a realizat o premieră istorică la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, devenind primul ministru aflat în funcţie care a cucerit şi o medalie. La 45 de ani, Novak a luat argintul în proba de urmărire C4 - pe pistă. Vorbim despre proba sa preferată în care a câştigat aurul, la JO 2012, la Londra.
 
Din păcate, aceste performanţe remarcabile vor fi „pătate“, dacă se va dovedi că acuzele apărute la adresa lui Novak sunt întemeiate. Potrivit Digi Sport, care a citat Mediafax, actualul ministru al Sporturilor e chemat în Parlament, fiind în centrul atenţiei din cauza unui scandal şocant. Senatorul Bogdan Matei susţine că un alt sportiv paralimpic, Theodor Matican, n-a fost lăsat să meargă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, deşi ar fi avut acest drept.
 
Bogdan Matei, fost ministru al Sporturilor la rândul său, l-a chemat pe Novak în Parlament pentru ca actualul şef al sportului românesc să dea socoteală, în acest caz. Mai mult, tatăl lui Theodor Matican, Sorin, susţine că fiul său n-a fost acceptat în delegaţia României, deoarece ar fi avut nevoie de un însoţitor. Asta pentru că ciclistul paralimpic nu poate să se îmbrace sau să se încalţe singur.
 
Ce a spus Bogdan Matei?
 
*Sportivului nostru, Theo Matican, i s-a făcut o mare nedreptate. Se calificase şi avea dreptul să participe la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.
 
*Comitetul Naţional Paralimpic a motivat că nu ţine cont de legislaţia românească privind persoanele cu dizabilităţi. Legislaţia română este clară, iar Theo se încadra la gradul de handicap care îi permitea să aibă însoţitor.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Adrian Foangǎ
18.10.2021, 17:10:23

Eu v-am zis ca ungurii niciodata nu vor binele Romaniei, si prin orice mijloace incearca sa puna bete in roate.

-8 (14 voturi)
eu doar constat
18.10.2021, 17:23:44

Ca ministru al sportului, Eduard Novak nu poate fi actionat penal, pentru ca ar fi blocat accederea lui Matican la JO de la Tokio. Dar poate fi actionat civil de catre Matican si poate cere si poate chiar beneficia in urma unei decizii a instantelor de daune. O infractiune trebuie demonstrata cu dovezi, ori ma indoiesc ca Matican va putea avea dovezi suficient de solide pentru a demonstra macar o infractiune de abuz in serviciu in scop personal. Ca este o nedreptate ca lui Matican i s-a blocat accesul la JO, nu incape indoiala. Ca Matican putea obtine medalie olimpica, poate chiar mai stralucitoare decat cea a lui Novak, e greu de dovedit, pentru ca nu a fost la Tokio. Deci, Novak este vinovat doar moral, pana la proba contrara. Si poate fi culpabil civil, daca o instanta ii va da dreptate lui Matican.

-6 (8 voturi)
Alin Alin
18.10.2021, 17:29:01

Este de neconceput cum un ziarist poate sa arunce cu atata ura si mizerie fiindca el asa doreste si fiindca el este lasat sa arunce cu mizerie in cine el doreste! Acest asa numit ziarist Kiarash are doar un scop...acela de a umfla titlurile si de a acuza pe nedrept... orice articol de sport din Adevarul se recunoaste din titlu ca este al lui! Este foarte urat ca legislatia le permite celor din presa sa faca presa de capul lor!

-2 (4 voturi)
= aceeaşi mizerie
19.10.2021, 06:24:09

A A... Corect!... "Nici un titlu sau articol fără cuvinte bombastice", aceasta e motto-ul "jurnalismului" românesc actual... "Scandal uriaş", "acuzaţii şocante", scrie în articol, şi mă aşteptam să citesc că Novak ar fi înjunghiat şi aruncat în vreun şanţ un potenţial "concurent" al lui, ca să-i ia locul la Olimpiadă, pe cînd colo...

-12 (12 voturi)
mihai radu
18.10.2021, 20:06:20

Din ce am înțeles eu,acel sportiv avea nevoie de însoțitor,dar regulamentul național paralimpic nu are această prevedere,adică sportivii concurează fără însoțitor,asta-i tot !

+11 (13 voturi)
Modifică Setările