El, Gael! Monfils, de neoprit la Rotterdam: este cel mai în formă jucător al momentului în ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Gael Monfils a obţinut, duminică, al doilea său trofeu consecutiv în circuitul ATP de la începutul lunii februarie, câştigând finala turneului ATP 500 de la Rotterdam, 6-2, 6-4, în faţa tânărului canadian Felix Auger Aliassime (21 ATP, 19 ani).

Exuberantul şi atleticul tenismen francez şi-a apărat, duminică, trofeul câştigat şi în 2019, în Olanda. Campion şi săptămâna trecută la Montpellier, în Franţa, Monfils este neînvins în circuit de nouă meciuri de la începutul lunii, având o impresionantă serie de 18 seturi câştigate consecutiv în ATP. Conaţionalul Adrian Mannarino este ultimul jucător care i-a câştigat un set lui Monfils, în primul tur al turneului de la Montpellier.

Monfils şi-a trecut deja în CV o performanţă impresionantă, întrecându-l pe Novak Djokovici, lider în clasamentul ATP, în topul sportivilor cu cel mai mare număr de ani consecutivi în care au disputat cel puţin o finală ATP. Gael, unul dintre cei mai spectaculoşi jucători din circuit, a ajuns la 16 sezoane consecutive în care a jucat cel puţin o finală ATP: el a jucat finală de turneu în fiecare sezon începând cu 2005, în condiţiile în care debutul în circuit îl înregistrase doar cu un an înainte, în 2004. Roger Federer a jucat cel puţin o finală ATP timp de 20 de sezoane (2000-2019), Rafael Nadal a adunat 16 sezoane consecutive cu cel puţin o finală jucată (2004 - 2019), în timp ce Novak Djokovici a adunat finale "doar" în ultimii 15 ani (2006-2020).
 

Gael Monfils este acum al doilea jucător după rusul Andrei Rublev cu două titluri câştigate în 2020. Francezul a ajuns la zece trofee câştigate în carieră, şapte dintre acestea venind în turnee disputate în sală, pe suprafaţă rapidă.

Parcursul lui Gael Monfils la Rotterdam:

Turul 1: 6-3, 6-2 cu Joao Sousa (Portugalia)
Optimi: 6-4, 6-1 cu Gilles Simon (Franţa)
Sferturi: 7-6(5), 6-2 cu Daniel Evans (Marea Britanie)
Semifinale: 6-4, 7-6(5) cu Filip Krajinovici (Serbia)
Finală: 6-2, 6-4 cu Felix Auger-Aliassime (Canada)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite