Elevul Manea dintr-a XI-a, chemat de Piţi la naţională. Cine este puştiul care poate deveni cel mai tânăr debutant din istoria primei reprezentative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
manea

România va juca în perioada următoare două amicale, cu Albania (31 mai, ora 20:00) şi Algeria (4 iunie, ora 21:30), ultimele dinaintea debutului în preliminariile CE 2016.

Victor Piţurcă a convocat pentru această acţiune 23 de fotbalişti, între care şi un fotbalist de numai 16 ani. Cristian Manea juca de obicei la naţionala Under 17, dar Piţi l-a chemat la prima reprezentativă, considerând că are calităţi care să-l recomande pentru asta. “Mi-a plăcut felul în care abordează meciurile, puţini jucători au maturitatea lui”, a spus selecţionerul despre puştiul născut pe 9 august 1997. Dacă va juca fie şi un minut într-unul dintre cele două meciuri, Manea va intra în istoria naţionalei ca cel mai tânăr debutant.
Cristian Manea (foto jos) provine de la Viitorul Constanţa, dar s-a format la Metalul Constanţa, unde a fost remarcat de scouterii lui Hagi şi adus la Academie. Manea e considerat un fotbalist cu o tehnică bună în regim de viteză, cu forţă de pătrundere, puternic în duelurile unu la unu, simţ dezvoltat în faţa porţii, cu o bună lovitură de cap şi care se adaptează uşor la diverse sisteme de joc. A ajuns imediat la loturile naţionale, fiind căpitan la Under 16 şi Under 17, dar şi participant la acel dezastruos 1-10 contra Germaniei, de anul trecut. El a debutat în Liga I în acest sezon, la partida Viitorul – Steaua 0-3, de pe 21 aprilie, şi de atunci n-a mai ieşit din echipă. Este cel mai tânăr debutant în Liga I, dintre toţi puştii propulsaţi de Hagi în prima divizie. El poate juca atât fundaş dreapta, cât şi fundaş central. Pentru a merge la naţională, Manea a fost nevoit să se învoiască două săptămîni de la liceu, deoarece este elev în clasa a XI-a.
 

manea

Alte mutări surprinzătoare în lotul lui Piţurcă sunt convocările lui Vătăjelu (21 de ani -CS U Craiova), dar şi ale lui Florin Tănase (19 ani) şi Mitrea (26 de ani), de la Viitorul Constanţa.

Cei mai tineri debutanţi la naţională
Nume                 Când a debutat       Vârsta
Graţian Sepi      1928                      17 ani, 3 luni, 15 zile
Ilie Balaci          1974                      17 ani, 6 luni, 10 zile
Nicolae Kovács 1929                       17 ani, 8 luni, 17 zile

Lotul României
Portari: Tătăruşanu (Steaua), Pantilimon (Manchester City), Lung jr. (Astra)
Fundaşi: Chiricheş (Tottenham), Găman (Astra), Raţ (Rayo Vallecano), Măţel (Astra), Manea (Viitorul), Mitrea (Viitorul), Grigore (Dinamo), Vătăjelu (CSU Craiova)
Mijlocaşi: Pintilii (Steaua), Bourceanu (Trabzonspor), Lazăr (PAOK), Mateiu (Braşov), Nicoliţă (Nantes), C. Matei (Dinamo), Cr. Tănase (Steaua), Fl. Tănase (Viitorul)
Atacanţi: Maxim (VfB Stuttgart), Chipciu (Steaua), Marica (Getafe), Rusescu (Braga)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite