Emma Răducanu, aşteptată la Cluj: E pe lista participantelor la Transylvania Open, alături de Halep şi alte vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Noua senzaţie a tenisului feminin, născută dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică, va juca, în luna octombrie, la Indian Wells (4-17 octombrie) şi la Kremlin Cup (18-24 octombrie). După prezenţa la Moscova, britanica de 18 ani e aşteptată în România.

Clujul a prins gustul tenisului! În luna august, aici s-a disputat „Winners Open“, turneu desfăşurat pe zgură şi câştigat de nemţoaica Andea Petkovici (64 WTA). 

Acum, la finalul lunii octombrie, acelaşi oraş va găzdui „Transylvania Open“ (25-31 octombrie), de această dată, pe hard.

Potrivit jurnalistului free-lancer, Daniel Radu, au fost anunţate deja 21 din cele 32 de sportive care vor evolua, la Transylvania Open. Printre ele se află şi Emma Răducanu (18 ani, 22 WTA), dar şi Simona Halep (30 de ani, 15 WTA). Iată lista, cu precizarea că celelalte 11 jucătoare participante se vor stabili, ulterior:

Halep (15 WTA)

Mertens (18 WTA)

Răducanu (22 WTA)

Kontaveit (23 WTA)

Badosa (27 WTA)

Kudermetova (31 WTA)

Alexandrova (32 WTA)

Teichmann (38 WTA)

Tomljanovic (44 WTA)

Golubic (46 WTA)

Kostyuk (57 WTA)

Begu (58 WTA)

Kalinina (60 WTA)

Petkovic (64 WTA)

Kanepi (66 WTA)

Osorio Serrano (70 WTA)

Sherif (74 WTA)

Potapova (80 WTA)

Kovinic (85 WTA)

Peterson (86 WTA)

Gracheva (88 WTA)

Mişcare de marketing? Se mai practică în tenis

La prima vedere, tabloul anunţat deja pentru „Transylvania Open“ arată excelent pentru un turneu WTA 250 de final de sezon, aflat la prima ediţie, cu premii totale de 235.238 de dolari.

Sunt zece jucătoare de Top 50 în lista de mai sus, plus două câştigătoare de Grand Slam, Răducanu şi Halep! Totuşi, faptul că cele două se află pe lista participantelor nu înseamnă, automat, că vor şi veni la Cluj. Includerea lor pe această listă poate fi şi o mişcare de marketing, aşa cum se mai practică în lumea tenisului. 

De multe ori, pe afişul unei competiţii sunt trecute jucătoare de top, doar din dorinţa organizatorilor de a atrage spectatorii, de a creşte gradul de mediatizare pentru întrecerea respectivă. Apoi, cu câteva zile înainte de start, se mai întâmplă ca acele vedete, care au crescut interesul pentru competiţie, să se retragă, motivând, de obicei, probleme medicale.

Inclusiv Simona Halep a contribuit la astfel de promovări pentru unele turnee, în ultimii ani. Ea chiar a acceptat, uneori, să se deplaseze la faţa locului pentru a participa la acţiuni de marketing, la sesiuni de autografe cu suporterii, însă pe teren n-a mai intrat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite