Emma Răducanu, bornă istorică, la Cluj: Britanica a reuşit o performanţă în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

România se poate mândri cu momente importante din istoria sportului-alb: Novak Djokovici a câştigat, la Bucureşti, primul meci din carieră pe tabloul unui turneu ATP. Iar acum, noua senzaţie din tenisul feminin a reuşit o performanţă similară, în circuitul WTA.

Mult aşteptatul debut al Emmei Răducanu (Marea Britanie, 18 ani, 23 WTA) s-a produs, la Transylvania Open, marţi seară. 

Doar că meciul din turul I, cu Polona Hercog (Slovenia, 30 de ani, 124 WTA), poate fi catalogat oricum, doar uşor nu! Iar după ce slovena a luat primul set (6-4), probabil, mulţi au crezut că Emma va fi eliminată, încă după primul tur, pentru al doilea turneu consecutiv după US Open. La începutul lunii octombrie, campioana de la Flushing Meadows a părăsit Indian Wells în runda inaugurală, după un eşec categoric, 2-6, 4-6 cu Sasnovich, pe locul 100 mondial, în acel moment.

La Cluj însă, Emma a reuşit să se redreseze, câştigând următoarele două seturi în disputa cu Hercog: 7-5, 6-1. În optimi, joi, Răducanu o va întâlni pe Ana Bogdan (28 de ani, 106 WTA). 

Până să revină pe teren, Emma a bifat o premieră istorică: victoria ei din meciul cu Polona Hercog a fost prima pe tabloul unui turneu WTA standard! Iar asta pentru că, până marţi seară, Răducanu câştigase doar meciuri de Grand Slam: trei la Wimbledon 2021 şi şapte la US Open 2021. La New York, înainte de a ajunge pe tabloul principal, britanica a trecut şi de trei runde, în calificări. 

În rest, la întrecerile WTA de la Nottingham, San Jose şi Indian Wells, Emma a fost învinsă, de fiecare dată, după prima partidă de pe tabloul principal.

21 e locul pe care îl ocupă Emma Răducanu, în ierarhia virtuală, actualizată în timp real, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite