Emma Răducanu, încă o poveste trecătoare de succes: Cifrele arată prăbuşirea ei incredibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Banii şi celebritatea, dacă vin peste noapte, la o vârstă fragedă, pot „dinamita“ o carieră promiţătoare. Din păcate, pentru Emma Răducanu (Marea Britanie, 19 ani, 13 WTA) acest pericol e tot mai mare.

Au trecut fix 184 de zile, de când Emma Răducanu încheia un US Open de vis, în care a pornit din calificări, a înşirat zece victorii la rând, fără set pierdut, pentru a cuceri trofeul după o finală cu Leylah Annie Fernandez (21 WTA), scor 6-4, 6-3.

Chiar dacă sunt doar 6 luni de atunci, totul pare dintr-o altă viaţă pentru Emma Răducanu. Pentru că, la ce a arătat după victoria electrizantă de la New York, puştoaica de 19 ani pare incapabilă să mai lege zece victorii, inclusiv la nişte turnee mici, darămite la un Grand Slam!

În noaptea de duminică spre luni, Răducanu a mai bifat o contraperformanţă: a fost eliminată de la Indian Wells, în turul III, după un meci cu Petra Martic (Croaţia, 31 de ani, 79 WTA): 7-6, 4-6, 5-7. 

Această eliminare adânceşte criza prin care trece Răducanu. Despre care o singură statistică spune totul: după triumful de la US Open 2021, britanica a avut, în total, 11 apariţii pe teren, în diferite turnee. Bilanţul: 4 victorii, 7 înfrângeri. Practic, procentajul înfrângerilor e de 63,6%. 

În acest sezon, Răducanu a disputat şase meciuri: 2 victorii, 4 înfrângeri!

CITEŞTE ŞI:

Banii aduc nefericirea: Cum s-a ales praful de cariera unor sportive mult prea bine plătite

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite