Emoţii pentru România U21! Mutu şi tricolorii mici, meci aspru în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seara, de la ora 18.30, în direct la Prima TV, România U21 întâlneşte Ucraina U21, în deplasare, şi are nevoie de victorie pentru a mai spera la primul loc în grupă.

Performanţa obţinută anul trecut de echipa naţională U21 la turneul final al Euro 2019, când a ajuns până în semifinalele competiţiei, a generat aşteptări foarte mari şi în privinţa actualei generaţii, iar până acum aceasta nu a dezamăgit. 

Campania pentru calificările la Campionatul European de tineret din 2021 a fost începută cu Mirel Rădoi ca selecţioner, dar promovarea acestuia la prima reprezentativă i-a lăsat locul vacant lui Adrian Mutu. Fostul atacant a debutat perfect în noua sa funcţie şi i-a condus pe tricolori, luna trecută, în cele două victorii din deplasare, 3-1 în Finlanda şi 3-0 în Malta. În prezent, cu 16 puncte adunate în şapte meciuri, România U21 se află pe locul secund în grupă, la trei în spatele liderului, Danemarca, cu care are meci direct în ultima etapă a calificărilor, iar un eventual pas greşit în meciul cu Ucraina ne-ar micşora drastic şansele la primul loc. La turneul final care se va ţine în Ungaria şi Slovenia, pe lângă echipele ţărilor organizatoare, se califică cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci locuri 2. Ţara noastră stă bine şi în ceea ce priveşte clasamentul locurilor 2 din cele 9 grupe, unde se iau în calcul doar punctele obţinute cu primele cinci echipe, iar România ocupă în prezent poziţia secundă, cu 13 puncte, la două în spatele Franţei U21. 

Chiar dacă gazdele de vineri seară mai au doar şanse teoretice de calificare, lucrurile vor fi mult mai complicate pe teren pentru jucătorii noştri, selecţionata Ucrainei fiind construită pe scheletul echipei care a câştigat Campionatul Mondial U20.

Speranţele unui meci bun în Ucraina se leagă nu doar de rezultatele pozitive din ultima vreme, ci şi de atmosfera din sânul lotului, iar discursul lui Mutu indică faptul că singura variantă luată în calcul este obţinerea celor trei puncte. „Nu ne temem de adversar. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Obiectivul nostru final este calificarea la turneul final. Trebuie să luăm meci cu meci, să câştigăm toate partidele, şi vedem la final pe ce loc vom fi!“, a spus Mutu în cadrul conferinţei de presă susţinute înaintea partidei, eveniment ţinut online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Se joacă cu spectatori

Conform protocolului UEFA, este permis accesul publicului în proporţie de 30%, dacă acest lucru este reglementat şi la nivel naţional, iar Federaţia Ucraineană de Fotbal a anunţat că meciul de la Kiev se va disputa cu spectatori. Astfel, cum stadionul Obolon are o capacitate de 5.100 de locuri, la ora partidei vor putea fi în tribună aproximativ 1.500 de spectatori.

Următorul meci al României U21 va fi pe 13 octombrie, când tricolorii vor întâlni Malta, pe stadionul „Marin Anastasovici“ din Giurgiu, pentru ca ultima partidă din preliminarii, cu Danemarca, în luna noiembrie, să o jucăm tot pe teren propriu, la Ploieşti.

ELEMENT

„Avem o echipă care merită să fie din nou la Campionatul European şi consider că ne putem califica acolo chiar de pe primul loc“, Tudor Băluţă - mijlocaş

ELEMENT

Clasamentul grupei 

1. Danemarca U21 7 6 1 0 15-6 19 

2. România U21 7 5 1 1 17-4 16

3. Ucraina U21 6 2 1 3 9-9 7

4. Finlanda U21 7 2 1 4 9-11 7

5. Irlanda de Nord U21 7 1 3 3 4-7 6

6. Malta U21 6 0 1 5 1-18 1

Programul României U21:

13 octombrie: România U21 - Malta U21

17 noiembrie: România U21 - Danemarca U21

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite