Englezii, fascinaţi de cum a fost primită Emma Răducanu în România: Ce au scris despre ce se întâmplă la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Jurnaliştii de la „The Telegraph“ sunt cu ochii pe Transylvania Open (25-31 octombrie), turneu de categoria WTA 250 care a adus-o pe campioana de la US Open, la Cluj.

Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 ani, 23 WTA) e disputată de ţara pe care o reprezintă, China, dar şi România. Asta cât timp e pe val. Pentru că exemplul Biancăi Andreescu (Canada, 21 de ani, 22 WTA) ne-a arătat că, în lumea sportului, eşti la fel de bun ca ultimul tău rezultat.

În privinţa Emmei Răducanu, ea, deocamdată, „trăieşte“ de pe urma triumfului de la US Open 2021. Aşa că, fiind născută în Canada, dintr-o mamă chinezoaică şi un tată român, şi reprezentând acum UK, are suporteri în toate colţurile lumii. Iar primirea călduroasă de care a avut parte, la Cluj, cu ocazia Transylvania Open, a devenit un subiect pentru „The Telegraph“. Articolul publicat de acest ziar a fost preluat de „Gazeta Sporturilor“ înainte ca Emma să joace, marţi seară (după ora 19.00, Digi Sport 2, LookSpor+) în turul I de la Transylvania Open, în meciul cu Polona Hercog (124 WTA).

Ce au scris ziariştii britanici?

*Simona Halep ştie, cu siguranţă, ce simt românii pentru Emma Răducanu. «Lumea e foarte mândră de ce a făcut. Fanii au adoptat-o», spune dubla campioană de Grand Slam. Halep ştie că România se poate îndrăgosti de un nou star al tenisului şi în Emma Răducanu - al cărei tată, Ian, este român – a găsit unul.

*Fanii au venit în număr mare să vadă antrenamentul Emmei. Câteva sute au fost în tribunele arenei şi au aplaudat cu entuziasm eforturile ei.

*După antrenament, Emma a fost chemată pe teren şi a primit microfonul. La finalul discursului ei, a spus că «e mândră că e româncă».

*Ca şi în Marea Britanie, Răducanu a atras atenţia în România când a jucat la Wimbeldon, în vară. Ea a eliminat-o pe Sorana Cîrstea şi a atras atenţia celor de acasă. După US Open, imagini cu Răducanu şi trofeul erau în toate ziarele şi la toate televiziunile, menţionându-se legăturile cu România şi vorbindu-se despre tatăl ei român. Chiar şi bunica ei a fost intervievată de presa locală şi cea internaţională.

*Emma arată de parcă e acasă, deşi e prima dată la Cluj. Când era copil, o vizita des pe bunica din Bucureşti, acolo unde primea mâncarea preferată, sarmalele. A crescut cu Halep ca idol. Când Halep a felicitat-o după Wimbledon, Emma Răducanu şi-a arătat admiraţia pentru Simona şi a postat o forografie din 2014, când avea 11 ani.

*Cel mai trist e că restricţiile din România, impuse din cauza creşterii cazurilor de COVID, fac ca turneul să se joace fără fani. Cu toate aceasta, Halep e sigură că Răducanu va avea parte de sprijinul fanilor pentru mult timp: «Cu siguranţă are mulţi fani în România. E în sângele ei».

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite