Englezii s-au speriat: „Emma Răducanu? Poate juca pentru România!“. Ce au făcut alte fete în situaţii similare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Campioana de la US Open a fost primită ca o regină la Transylvania Open şi a fost adoptată definitiv de suporterii români, după discursul ei fermecător în limba română.

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a venit, la Cluj, reprezentând Marea Britanie, dar poate pleca de aici cu gândul de a evolua, pe viitor, pentru România!

Văzând ce se întâmplă la Transylvania Open, jurnaliştii de la „The Guardian“ au remarcat că Emma a fost impresionată, nu doar de ţara în care s-a născut tatăl ei, Ion, dar şi cât de bine a fost primită de celelalte românce, care s-au înscris la turneul găzduit de Cluj. 

„Răducanu a vorbit despre cum jucătoarele române - mai numeroase decât cele britanice în circuit - au fost prietenoase şi au luat-o sub aripa lor“, au scris cei de la „The Guardian“. Care au şi inclus o declaraţie dată de Ana Bogdan (106 WTA), adversara Emmei Răducanu din optimile Transylvania Open (joi, nu înainte de ora 15.30, Digi Sport 2, LookSport+), în care aceasta o invită, practic, pe campioana de la US Open să joace pentru România!

„Dacă vrea să joace pentru echipa României de Fed Cup, e mai mult decât binevenită. Ea s-a născut în Canada, dar a crescut în Marea Britanie. E uimitor, înţeleg că vorbeşte şi limba chineză. Ştie şi câteva cuvinte în română. E destul de dulce şi are un accent dulce. I-am admirat concentrarea, jocul de picioare, loviturile şi felul în care s-a comportat. Acel zâmbet şi acea inocenţă de pe chipul ei, asta era cheia. A fost o inspiraţie pentru mine şi pentru multe fete de acolo. Într-un fel, în acea finală (n.r. - de la US Open), mă aşteptam să câştige. Pentru că jocul ei e uimitor. Loviturile ei sunt foarte bune şi profunde, solide şi puternice“, a spus Ana Bogdan.

Emma Răducanu, româncă? Avem multe exemple în tenis

Includerea Emmei Răducanu în echipa României de tenis feminin e, deocamdată, doar o speculaţie de presă. Care însă poate depăşi acest stadiu, dacă britanica de 18 ani îşi va dori să joace pentru România. De altfel, în lumea tenisului, avem multiple exemple de jucătoare născute din părinţi dintr-o ţară care, ulterior, au reprezentat altă ţară, una de adopţie.

*Ajla Tomljanovici (43 WTA) - S-a născut la Zagreb. Tatăl ei, Ratko e croat şi a câştigat Europeanul de handbal în 1992 şi în 1993. Mama ei, Emina, e din Bosnia, dar a fost născută şi crescută la Zagreb. Ajla a primit cetăţenia australiană în 2018. Între 2009 şi 2017, ea a reprezentat Croaţia, însă acum joacă sub steagul Australiei.

*Belinda Bencic (9 WTA) - S-a născut în Elveţia, ţară pe care o reprezintă acum, din părinţi care au fost născuţi în Cehoslovacia, dar care au emigrat în Elveţia. Vorbim despre Dana şi Ivan Bencic, prima o fostă handbalistă, în timp ce tatăl Belindei a jucat hochei. Pe când Belinda avea doar 5 ani, tatăl ei a luat legătură cu Melanie Molitor, de asemenea născută în Cehoslovacia şi plecată, ulterior, în Elveţia. Molitor, mama şi antrenoarea Martinei Hingis, i-a explicat tatăl Belindei ce ar trebui să facă pentru ca micuţa să urmeze primii paşi în tenis.

*Amanda Anisimova (83 WTA) - S-a născut în New Jersey şi reprezintă SUA. Asta în condiţiile în care părinţii ei sunt Olga şi Konstantin (a decedat în 2019), născuţi în Rusia. Cei doi au emigrat în SUA, cu câţiva ani înainte ca Amanda să fie născută, pentru ca fiica lor să beneficieze de condiţii mai bune de viaţă. Amanda Anisimova a făcut primii paşi în tenis în SUA, la vârsta de 2 ani.

*Kristina Mladenovici (92 WTA) - S-a născut la Saint-Pol-sur-Mer, în nordul Franţei. Părinţii ei? Dženita şi Dragan Mladenovici din Serbia. Prima a jucat volei, în timp ce Dragan a fost jucător de handbal în naţionala Serbiei cu care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice. Toată familia s-a mutat în Franţa în 1992, când Dragan a semnat cu echipa Dunkerque HGL. Ulterior, Dženita, Dragan, Kristina şi fratele ei, Luca, au primit toţi cetăţenia franceză.

*Viktorija Golubic (45 WTA) - Mama ei Vucica a fost născută în Serbia, iar tatăl ei, Ignacije în Croaţia. Amândoi sunt acum cetăţeni ai Elveţiei, la fel ca şi fiica lor, care reprezintă această ţară.

*Bernarda Pera (94 WTA) - S-a născut în Croaţia, ţară pentru care a jucat, între 2009 şi 2013. Acum reprezintă SUA.

*Kristie Ahn (255 WTA) - Are rădăcini coreene, însă reprezintă SUA, având în vedere că s-a născut la Flushing Meadows, la New York.

CITEŞTE ŞI:

Emma Răducanu, interviu fabulos: A insistat să vorbească în română VIDEO

Emma Răducanu, dezvăluire în premieră: Cum a învăţat româna, deşi vorbeşte în engleză cu tatăl ei

Halep, urmărită de familia Răducanu: Emma a văzut meciul Simonei cu tatăl ei FOTO

Emma Răducanu, bornă istorică, la Cluj: Britanica a reuşit o performanţă în premieră

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite