Sport

articolul anterior articolul urmator

Epidemiologul şef al Japoniei cere organizarea Jocurilor Olimpice fără spectatori

1
19 Jun 2021 01:02:46
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO fanatik.ro
FOTO fanatik.ro

Experţii medicali japonezi avertizează că desfăşurarea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie-8 august, ar duce la o creştere a cazurilor de Covid-19 şi cer organizarea competiţiei fără spectatori, scrie CNN.

Epidemiologul şef al Japoniei, Shigeru Omi, nu este de acord cu accesul la competiţie a unui mare număr de spectatori. „Ar fi de dorit organizarea Jocurilor Olimpice fără spectatori”, a declarat Omi. În raportul său, Omi a specificat că cea mai sigură opţiune este desfăşurarea competiţiei fără niciun spectator. Dacă însă va fi permis accesul acestora, a recomandat participarea celor care locuiesc în zonele apropiate locurilor de desfăşurare a Jocurilor Olimpice.
 
Guvernatorul Tokyo a anunţat că a început vaccinarea a aproximativ 40.000 de oameni care lucrează în preajma stadioanelor olimpice. Aceştia includ membri ai staff-ului, voluntari şi membri ai mass-media. Dar criticii au atras atenţia că această campanie de vaccinare vizează mai puţin de un sfert din cei implicaţi în JO.
 

Spectatorii, fără mâncare şi băutură în arene

"A bea sau a face o petrecere pe stradă nu este doar un deranj public, ci este un eveniment foarte negativ în perspectiva răspândirii infecţiei”, au explicat organizatorii.
 
Orice spectator la Jocurile Olimpice ar trebui să meargă direct la arenă, apoi să se întoarcă acasă fără alte opriri. De asemenea, fanii sunt sfătuiţi să păstreze distanţarea fizică faţă de persoanele din jur, cu excepţia membrilor familiei. Este interzis consumul de mâncare şi de băuturi în arene.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Hastur
19.06.2021, 02:31:37

Japonezii?!!! Nu are cum.E clar ca nu au contactat "specialistii" romani sa le explice cum sta treaba cu virusul asta "fals".Niste prosti usor de manipulat de Bil Geits si gasca.

Modifică Setările