Eric Abidal, mai mult decât un fotbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Abidal, un model pentru colegii săi
Eric Abidal, un model pentru colegii săi

Fotbalistul francez e 33 de ani e gata să joace din nou pentru FC Barcelona, la nici un an după transplantul de ficat.

Eric Abidal a început antrenamentele de o lună şi este pregătit să intre din nou pe teren, informaţie dezvăluită de preşedintele clubului FC Barcelona, Sandro Rosell. „Până pe 30 ianuarie îi vom lua de la federaţie documentele de care are nevoie. Revenirea lui pe teren va depinde de atunci doar de decizia antrenorilor”, a afirmat Rosell.
Francezul de 33 de ani a fost operat de o tumoră la ficat în 2011, după care a suferit un transplant de ficat în luna aprilie a anului trecut. Intervenţia a durat nouă ore şi jumătate, iar Abidal a primit o parte din ficatul vărului său Gerard, cu care juca fotbal în copilărie, la periferia Lyonului. La 21 mai, după aproape şase săptămâni de spitalizare, Abidal a părăsit clinica pe picioare, vesel şi dornic să infirme pronosticul medicilor care nu credeau că va mai juca vreodată fotbal.
La puţin timp după a doua operaţie, Abi şi-a vizitat colegii de la Barcelona, iar Messi şi compania i-au cerut iertare că n-au câştigat Liga Campionilor aşa cum îi promiseseră. "Lasă că o facem împreună la anul", a replicat francezul. Dacă Barcelona “e mai mult decât un club”, atunci, cu siguranţă, Abidal e “mai mult decât un fotbalist”.
„Tot ce s-a întâmplat cu Eric şi cu Tito Vilanova a însemnat o lovitură pentru noi. Împreună am reuşit să depăşim aceste situaţii şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că ei sunt mai bine”, a spus Lionel Messi.

Cifre incredibile pentru Barcelona

Pe de altă parte, suporterii clubului catalan au noi motive de satisfacţie. Gruparea blau-grana a publicat o serie de statistici incredibile după turul aproape perfect, cu 55 de puncte din 57 posibile. Astfel, în cele 19 meciuri, jucătorii Barcelonei au schimbat între ei 13.475 de pase cu 5.000 mai mult decât Real Madrid. Catalanii conduc şi clasamentul fair-play, având cele mai puţine cartonaşe galbene încasate, 28, spre deosebire de cele 43 ale  „galacticilor”. Valdes este singurul jucător care a bifat toate minutele (1710), iar Barcelona a împărţit egal cele 64 de goluri marcate (32 pe repriză), precum şi cele 20 primite (câte 10).

La 11 puncte de Atletico Madrid şi 18 de Real, Messi şi Tito Vilanova au avut acelaşi discurs, prin care susţin că Barcelona nu trebuie să se relaxeze în ciuda diferenţei mari. Totuşi, antrenorul a aruncat o săgeată către Jose Mourinho. „Dacă situaţia era inversă, fără îndoială că nu m-aş fi aflat aici să vă răspund întrebărilor”, le-a spus el jurnaliştilor, lăsând să se înţeleagă că oficialii lui Real Madrid sunt indulgenţi cu antrenorul lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite