Eriksen, carieră ca şi încheiată: Anunţul medicului care l-a monitorizat şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eriksen

La 29 de ani, mijlocaşul danez are şanse mici să mai joacă fotbal. Se poate considera însă un om norocos: sâmbătă, pe stadionul „Parken“ din Copenhaga, a fost salvat din ghearele morţii de intervenţia promptă a celor aflaţi pe gazon.

Christian Eriksen şi-a încheiat participarea la Euro 2020, după numai 43 de minute scurse de la primul meci al Danemarcei, cel cu Finlanda (0-1). Şi, din păcate, e posibil ca aceasta partidă să fi marcat ultima apariţie a lui Eriksen pe un teren de fotbal.

Pentru că, după cum a informat Eurosport, sunt şanse mici ca mijlocaşul să primească avizul medicilor pentru a-şi relua cariera. Exact asta a explicat Sanjay Sharma, medicul clubului Tottenham, unde Eriksen a evoluat, între 2013 şi 2020. După plecarea de la Tottenham, danezul a semnat cu Inter Milano, formaţie care îl are sub contract şi acum.

„Toţi suntem fericiţi şi recunoscători pentru faptul că un jucător atât de bun şi care mai are mult timp de trăit e în stare bună. Acum, cred că toţi medicii se întreabă şi vor să afle ce s-a întâmplat şi cum să remedieze. Apoi, dacă se poate remedia, medicii sunt nevoiţi să evalueze ce riscuri există, în continuare. Cred că sfatul tuturor specialiştilor va fi ca el să nu mai joace fotbal. Scopul nostru e să apărăm viaţa. Dacă aşa ceva s-a petrecut în urma unui efort intens la un meci de fotbal de cel mai înalt nivel, niciun medic n-ar dori ca acest episod să se repete. Dar asta nu înseamnă că viaţa lui în fotbal se încheie. Poate deveni antrenor, comentator, poate fi implicat şi în alte funcţii. Probabil, el n-a conştientizat ce s-a întâmplat, mai are nevoie de timp să proceseze. Dar eu cred că va fi extrem de dificil ca el să mai continue să joace la Inter, după ce s-a întâmplat. Sunt şi ţări care impun restricţii în acest sens“, a spus Sharma.

Va fi operat la Copenhaga

Federaţia daneză de fotbal a anunţat că Eriksen va suferi o intervenţie chirurgicală pentru a-i fi montat un defibrilator denumit ICD. Dispozitivul monitorizează şi reglează ritmul inimii.

„După ce Christian a trecut prin mai multe invetigaţii s-a decis că ar trebui să aibă un ICD. Acest dispozitiv e necesar după un atac de cord. Christian a acceptat această soluţie recomandată, totodată, de mai mulţi specialişti naţionali şi internaţionali“, a explicat federaţia daneză, potrivit Spotmedia.

Sursa citată a notat că, în trecut, fundaşul olandez, Daley Blind, a suferit o intervenţie similară şi, ulterior, şi-a reluat cariera, fără probleme. Blind se află acum în lotul Olandei pentru Euro 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite